Site icon Наше Місто

У Дніпрі представники мерії та ДТЕК чистили від сміття берег Монастирського острова

У Дніпрі представники мерії та ДТЕК чистили від сміття берег Монастирського острова

5 червня на березі Монастирського острова у Дніпрі відбулася акція з очищення від сміття. За ініціативою департаменту екологічної політики Дніпровської міськради, до неї долучилися співробітники ДТЕК Дніпровські електромережі. Екоактивісти провели “екополювання” на каяках, збираючи сміття з акваторії та прибережної зони острова. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Наталя Бовкун, завідувачка сектору санітарного нагляду відділу екологічного контролю управління комунальної екології департаменту екологічної політики Дніпровської міськради, розповіла, що вони вирішили присвятити прибирання Всесвітньому дню довкілля. Вона зазначила, що це був її перший досвід участі в екотолоці на воді. Наталя підкреслила важливість турботи про навколишнє середовище, оскільки сміття, залишене на березі, потрапляє в річку, завдаючи шкоди її мешканцям.

«Наприклад, можуть з’їсти маленькі шматки пластику, які не перетравлюються. А ще таке прибирання – це спілкування й гарний настрій», — розповіла Наталя Бовкун.

Прибирали пластикові пакети та інший непотріб, що залишають по собі мешканці після відпочинку.

«Сміття було, але не так багато, як у попередні роки. Така тенденція дуже тішить. За сім років таких виїздів ми бачимо, що люди стають свідомішими. Зі знайденого у мене – пластик: пляшки, відра тощо. Їх можна здати далі на переробку. Усього до прибирання берегової лінії доєднались 16 людей на 8 каяках», — зазначила Ірина Козлова, заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради.

За декілька годин учасники екоакції зібрали 72 кілограми сміття.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі триває оновлення дорожньої розмітки на вул. Богдана Хмельницького.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version