Skip to content

Спалах кишкової інфекції у Дніпропетровській області: зафіксовано 17 гострих випадків

Ксенія Куземко

У Дніпропетровській області зафіксували спалах кишкової інфекції - Наше Місто

Зафіксовано зростання випадків кишкових інфекцій у Дніпропетровській області. За перше півріччя зареєстровано 17 гострих випадків, з яких більшість припадає на дітей. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Відкритий.

Захворювання поширюються у закладах громадського харчування та дитячих колективах

«З потеплінням значно зросла кількість випадків отруєнь, деякі з яких набули резонансного характеру. Один з таких випадків стався в будинку матері і дитини, де постраждали 12 людей, 11 з яких – діти. Другий випадок гострої кишкової інфекції (ГКІ) зафіксовано в приватному дитячому садку, де постраждали двоє дітей. Цей заклад, як з’ясувалося, не мав повного пакету документів, що підтверджують його законну діяльність, зокрема щодо походження продуктів харчування. Внаслідок цього, роботу закладу було припинено, а небезпечну продукцію вилучено. Керівництво закладу отримало штраф у розмірі 10 мінімальних зарплат. Наразі проводяться повторні перевірки. Також було отримано повідомлення про 3 випадки ГКІ в державному дитячому садку. Держпродспоживслужба проводить епідрозслідування та інспектування з питань безпечності продуктів харчування по всіх вищезазначених випадках», – розповіла головна спеціалістка Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

З початку 2024 року у Дніпропетровській області зафіксували 17 випадків гострих кишкових інфекцій. Торік їх було всього 24. Тобто вже на початку літа кількість отруєнь зросла в рази.

Раніше ми писали, як відрізнити кашлюк від застуди: поради інфекціоніста з Дніпра.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: