Skip to content

Скандальний кафе-бар HOME PARK у парку Шевченко демонтовано законно: ухвала суду

Законність демонтажу кафе-бару HOME PARK у Дніпрі підтверджено рішенням суду. Після тривалого судового процесу Шостий апеляційний адміністративний суд остаточно підтвердив законність дій Дніпровської міської ради щодо демонтажу незаконного кафе-бару HOME PARK, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на департамент правового забезпечення Дніпровської міськради.

Хронологія подій:

16.05.2022: Між КП “Дніпровські активи” Дніпровської міськради та фізичною особою-підприємцем був укладений договір про використання об’єктів благоустрою міста кафе-бару “HOME PARK” не за цільовим призначенням.

Після закінчення дії договору: КП “Дніпровські активи” ДМР для припинення незаконної діяльності вручило припис кафе-бару “HOME PARK” про порушення та недоліки у сфері благоустрою.

Квітень 2023 року: Виконавчий комітет Дніпровської міської ради ухвалив рішення про демонтаж тимчасової споруди кафе-бару “HOME PARK”.

Представники “HOME PARK” звернулися до судів: з позовом про визнання права власності на тимчасові споруди кафе-бару “HOME PARK” до Кіровського районного суду; з позовом про скасування пунктів рішення та припису щодо демонтажу до Київського окружного адміністративного суду.

Суди першої інстанції наклали арешт на споруди кафе-бару та заборонили їх демонтаж.

Дніпровська міська рада подала апеляційні скарги.

Суди апеляційної інстанції скасували ухвали судів першої інстанції.

Рішенням Кіровського районного суду м. Дніпропетровська від 15.04.2024:

Власнику металоконструкцій, з яких складалася споруда кафе-бару “HOME PARK”, було відмовлено у визнанні права власності на кафе-бар “HOME PARK”.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 26.01.2024 було визнано протиправними та скасовано припис КП “Дніпровські активи” Дніпровської міської ради від 12.04.2023 №3525Д.

Було визнано протиправним та скасовано рішення виконавчого комітету Дніпровської міської ради від 25.04.2023 № 3-25/4 “Про усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста” в частині пунктів № 5-17 Переліку тимчасових споруд та/або об’єктів сфери споживчого ринку, відпочинку та сфери послуг у місцях загального користування, що підлягають демонтажу.

На це рішення Дніпровська міська рада подала апеляційну скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду.

Постановою апеляційного суду від 07.05.2024 рішення Київського окружного адміністративного суду від 26.01.2024 скасовано.

У задоволенні позову представникам незаконного кафе-бару “HOME PARK” відмовлено.

У постанові суду йдеться: «Припис винесено КП «Дніпровські активи» Дніпровської міської ради у межах наданих повноважень, в порядку і у спосіб, встановлений рішеннями органу місцевого самоврядування та з метою з’ясування наявності/ відсутності у певного суб’єкта господарювання дозвільної документації або вжиття заходів по звільненню об’єктів благоустрою шляхом здійснення демонтажу власними силами у разі відсутності такої».

Після тривалого судового процесу всі дії Дніпровської міської ради щодо незаконної діяльності кафе-бару «HOME PARK» визнані законними.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: