Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як у Дніпрі отримати безкоштовну путівку для відпочинку

Ще у квітні розпочалася оздоровча кампанія-2024. Як показав досвід минулого року, організація санаторно-курортного лікування – це затребувана соціальна послуга для наших містян пільгових категорій навіть в умовах воєнного стану в Україні. Тож  Дніпро турбується про оздоровлення таких громадян і в цьому році.

Як повідомили «Нашому місту» у департаменті соціальної політики Дніпровської міської ради, він здійснює організацію санаторно-курортного лікування за міський кошт містян таких пільгових категорій :

– осіб з інвалідністю із супроводжуючими;

– учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав;

– мешканців міста, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорій 1 та 2.

 – Департамент організовує оздоровлення шляхом укладання тристоронніх договорів між департаментом соціальної політики, громадянами пільгових категорій та санаторно-курортними закладами, – пояснює Ольга Мироненко, завідувачка відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР. – Договір передбачає перерахування департаментом коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги оздоровлення. Важливо, що громадяни Дніпра мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу, а також самої дати оздоровлення.

Для того, щоб отримати путівку, громадяни  пільгових категорій міста мають звернутися до управлінь соціального захисту населення Дніпровської міської ради за місцем реєстрації із заявою про бажання оздоровитися в поточному році та медичною довідкою. Далі управління подають до департаменту клопотання з проханням укласти тристоронній договір. Направлення громадян на санаторно-курортне лікування здійснюється виключно за принципом черговості.

За договором, департамент відшкодовує санаторно-курортним закладам оздоровлення дніпрян після їх прибуття  до міста, тобто за фактичну кількість днів перебування у закладі. Для кожної пільгової категорії визначено певний термін оздоровлення. Для дітей з інвалідністю із супроводжуючими – 21 день, для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав – 18 днів.

У поточному бюджетному році департаментом заплановано оздоровити 617 громадян зазначених пільгових категорій.

У поточному році вартість ліжко-дня, яку департамент відшкодовує санаторно-курортним закладам за послуги оздоровлення громадян пільгових категорій становить:

– для дітей з інвалідністю вартість ліжко-дня складає 685 грн;

– для супроводжуючих осіб – 593 грн;

– для осіб з інвалідністю внаслідок війни та мешканців, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1, вартість ліжко-дня складає 635 грн;

– для учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав та мешканців, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1 та 2 – 762 грн.

Ми плануємо оздоровити громадян міста на рівні минулого бюджетного року, – підсумовує Ольга Мироненко.  – Як завжди, будемо працювати якісно, виключно на позитивний результат та зміцнення психологічного та фізичного стану мешканців Дніпра.

Фото з відкритих джерел.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як у Дніпрі працюють дитячі садки.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: