Site icon Наше Місто

У Дніпропетровській області стару хатку перетворили на етнооселю з автентичним розписом

На Дніпропетровщині стару хатку перетворили на етнооселю з автентичним розписом

Група ентузіастів у селі Попасне втілили в життя неймовірний задум: вони подарували нове життя старій хаті-мазанці, перетворивши її на мальовничий центр зеленого туризму. Світлинами розписаної етнооселі поділилися на фейсбук-сторінці Етнооселя в Попасному, – пише «Наше Місто».

Ще зовсім недавно хата у невеликому селі на Дніпропетровщині знаходилась у жахливому стані на межі руйнування, а поруч з нею було розміщено велетенське сміттєзвалище. Проте, за півтора місяця сталося справжнє диво. Завдяки невтомній праці та щирому ентузіазму волонтерів, хату було ретельно відремонтовано та побілено. Старовинну піч переклали, а її двері, віконниці та інші дерев’яні елементи оздобили майстри миколаївського розпису, додавши їм автентичного українського колориту.

Миколаївський розпис насправді бере свій початок і назву від села Миколаївка, що на Новомосковщині. Тож, використати цей розпис для хатинки у новомосковському селі було цікавим рішенням, яке зберігає історію краю.

«Дякуємо майстрам, учасникам та керівникам художньої студії миколаївського розпису «Оберіг» КЗ «Центр культурних послуг Губиниської селищної ради» за розпис нашої хатинки», – йдеться у дописі.

Тепер етнооселя з радістю приймає гостей, оскільки тут проводять цікаві майстер-класи. Також відвідувачів пригощають неймовірно смачними пиріжками, які печуться у старовинній печі. Для того, аби готувати у ній, необхідно мати неабияку майстерність. Проте господиня хатинки легко впоралася з цією роботою.

«Ми вже спробували перші пампушки в цій печі то дуже смачні ! А на пиріжечки з вишнями приїдемо!», – ділиться відвідувачка пані Любов у коментарях.

Фото: фейсбук-сторінка Етнооселя в Попасному.

Нагадаємо, раніше ми писали: Козаки з сопілками та українки з кобзами: дніпрянка показала фото унікальних мозаїчних зупинок.

Читайте також: Кошенята-археологи та шаманки: у Дніпрі розпочали розпис захисних ящиків кам’яних баб.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна, Унікальний Дніпро, Фотогалерея

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version