Skip to content

Селище під Дніпром увійшло у ТОП-5 найкращих туристичних сіл України і претендує на відзнаку ООН

ТОП-5 найкращих туристичних сіл України - Наше Місто

Селище Зелений Гай увійшло у пʼятірку найкращих туристичних сіл України і наразі претендує на те, щоб потрапити до мережі ООН «Кращі туристичні села» 2024-го. Це одна з найпрестижніших ініціатив у світі, пише «Наше місто» з посиланням на голову ДніпроОВА Сергія Лисака.

 «Включення українських сіл до цієї світової мережі гарантуватиме не тільки увагу мандрівників з усього світу, а й дозволить їм розраховувати на менторство від UN Tourism та потенційну фінансову підтримку іноземних донорів, які займаються просуванням туризму як рушійної сили розвитку сільської місцевості», – відмітили у Державному агентстві розвитку туризму.

Україну в одній з найпрестижніших туристичних ініціатив у світі представлятимуть:

  • Село Зелений Гай, на території якого знаходиться однойменна ферма, що з початком повномасштабної фази війни стала справжнім прихистком для понад 300 людей та 1500 свійських тварин, яких вивезли з зони бойових дій.

«Потрапивши до глобального списку, локація отримає круті можливості. Приверне увагу мандрівників з різних країн. Зможе скористатися порадами від кращих фахівців галузі та залучити інвесторів», – написав Сергій Лисак.

  • Високогірне селище Ворохта, розташоване біля підніжжя Говерли, найвищої гори в Україні, яке відоме своїм віадуком і є центром гірськолижного туризму.
  • Гірське селище-курорт Кваси, відоме своїми мінеральними цілющими джерелами, крафтовою продукцією та виробництвом гуцульських ліжників.
  • Старовинне село Олика, яке внесене до списку історичних населених місць України і може похизуватися аж 10 об’єктами історичної спадщини. Один з них — середньовічний замок князів Радзивіллів.
  • Унікальне село Урич із бойківською автентикою, яка збереглася в місцевих обрядах та архітектурі. Поряд із селищем знаходиться середньовічна наскельна фортеця і митниця Тустань.

Читайте також: Єдиний в Україні: у Дніпрі запрацював унікальний фонтан-водоспад.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: