Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ “Пентагон” утеплять, а проспект Слобожанський стане ще більш презентабельним

Михайло Чернов

Добре відомі дніпрянам висотні будинки на пр.Слобожанському, 106-108,  які ще з радянських часів в народі мають назву “Пентагон”, чекають позитивні зміни. Команда депутата міської ради Сергія Пустового, який представляє інтереси мешканців низки масивів лівого берега Дніпра, у відповідь на звернення людей анонсувала плани щодо утеплення будівель.

– Цього року “Пентаго” повністю утеплять мінераловатними плитами, товщиною утеплювача 150 мм (стіни фасада, цоколь, зовнішні відкоси), – повідомив Сергій Пустовий. – Фасад матиме дуже презентабельний вигляд! А ще виконають капітальний ремонт даху, одна з болючих проблем гуртожитка.

Депутат нагадав, що чотири роки тому за ініціативи міського голови Бориса Філатова в будинках 106-108 на пр.Слорбожансьмоу, які були у дуже складному стані, пройшли перші серйозні ремонти. Зокрема, замість старих були встановлені сучасні вікна, відремонтовані під’їзди, утеплені місця спільного користування та ін.

А завдяки утепленню будівлі вже взимку мешканці відчують позитивний результат. Адже  теплозбереження в будівлі буде в середньому на 50% вище.

Малосімейка на пр.Слобожанському, 105 – ще один будинок, в якому цього року проведуть комплексне утеплення, а також капітально відремонтують дах. Ця п’ятиповерхівка, побудована майже півсторіччя тому. Тут живуть багато сімей, серед яких переселенці, родини військових, літні люди.  Покращення будуть реалізовані завдяки  міському проєкту з енергозбереження за підтримки європейських партнерів.

Ескіз – так виглядатиме будинок після утеплення

Плани щодо масштабного покращення мешканцям під час зустрічі презентували депутати міської ради Сергій Пустовий та Тетяна Каптєлова.

– Будівлю планують утеплити сучасною мінеральною ватою, яка не горить. В результаті будинок отримає своєрідний «термос», який взимку буде тримати тепло, а влітку – прохолоду.  Причому буде виконано таким чином, що поява вологи та «грибка» виключені. Економічний ефект люди побачать вже цієї зими. І наступного літа теж – бо кондиціонери вмикатимуться рідше, – пояснює депутат міської ради Сергій Пустовий.

Тож попри всі складнощі воєнного часу, міська влада,  депутати міської ради допомагають дніпрянам покращувати багатоквартирні будинки. В результаті люди отримують більш зручні умови для життя та економію зі сплати за тепло, а місто крок за кроком стає більш комфортним та презентабельним.

 – Слобожанський проспект потроху набуватиме крутого вигляду, а його мешканці заощаджуватимуть кошти. Якби не війна, масштаби та темпи перетворень були б інші, – зазначає Сергій Пустовий, депутат міської ради Дніпра. -. Дякую за ініціативу та підтримку очільника міста Бориса Філатова та голову Громадської Ради Геннадія Корбана. 

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: