Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Гуляють під охороною: у популярному парку Дніпра з’явилися нові мешканці

Супрун Юлія

В одному з найпопулярніших парків Дніпра спостерігаються наслідки бебі-буму, який охопив місцевих птахів у цьому сезоні трохи раніше, ніж зазвичай. На свої перші прогулянки тут вже виходять курчата, гусенята та павичата. За тим, що відбувається у парку яхт-клубу “Січ” спостерігав кореспондент “Нашого міста”.

пташенята у парку Дніпра

Якщо ви хочете на власні очі побачити нових маленьких мешканців парку, то варто приходити вранці, або після 17:00. У спеку малюки ховаються. Найсміливіші – курчата. Вони із задоволенням приймають частування, дозволяють себе погладити й навіть взяти на руки. При цьому мама-курка не заперечує. Завдяки цьому курчата швидко стали улюбленцями усіх гостей парку.

пташенята у парку Дніпра
пташенята у парку Дніпра
пташенята у парку Дніпра
пташенята у парку Дніпра

Складніше домовитися з павами чи гусями – вони ретельно стежать за пташенятами й відганяють тих, хто підходить занадто близько. А гусенята гуляють у супроводі кількох дорослих птахів, які ще й шиплять на людей. Проте все вирішує правильне частування – жменя ячменю та пшона творить дива і минається без постраждалих.

пташенята у парку Дніпра
пташенята у парку Дніпра
пташенята у парку Дніпра
пташенята у парку Дніпра

Годування пташенят у парку може бути веселим та корисним досвідом для дітей та дорослих. При цьому можна отримати значну дозу позитиву та допомогти пернатим малюкам вирости здоровими та сильними. Але важливо правильно пригощати птахів, щоб не нашкодити їм.

Важливо!

  • Не годуйте пташенят хлібом, крекерами або іншою їжею, яка містить багато солі або цукру.
  • Не годуйте пташенят молоком або молочними продуктами.
  • Завжди мийте руки після того, як торкалися пташенят або їх їжі.
парк у Дніпрі

Нагадаємо, раніше ми писали, де у Дніпрі павичі міряються хвостами та заводять гарем.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: