Site icon Наше Місто

Шоколатьє з Дніпра додав українського смаку французькій цукерці 

Дніпровський шоколатьє Ігор Андрияш уже понад два роки готує свої вишукані солодощі в умовах обстрілів та дефіциту електрики. Попит на них трохи впав, але навіть у важкі часи люди прагнуть отримати  трохи позитиву та згадати про прості радощі життя. Як працює відомий шоколатьє пише “Наше місто”.

“Це той самий випадок, коли робота приносить задоволення і навіть не помічаєш, що працював з ранку до ночі”, – каже дніпровський шоколатьє та власник однойменного бренду Ігор Андрияш. Він навчався у французького кондитера Мартіна Дієза, автора відомих цукерок “Вулкан”. І саме вони стали майже візитівкою пана Андрияша. 

Вони складні у приготуванні, відрізняються від корпусних цукерок передусім за часом виготовлення. Їх довше готувати – треба вловити плинність шоколаду, температуру у цеху, багато нюансів. Все це, щоб досягти красивої форми – шоколадні крапельки немов стікають, але не вниз, а вгору, – розкриває секрети Ігор Андріяш.  

Дніпровський шоколатьє каже, що зараз у його виробництві від “Вулкана” Мартіна Дієза запозичена лише форма цукерки. Вдалося навіть додати українського смаку.

Я не зустрічав ніде цукерки з української бузиною. А я роблю з нею начинки і дуже добре виходить. Взагалі начинки – тут справжні фантазії: вигадуй, експериментуй, пробуй, – додає Ігор Андріяш.

Цукерки прийшли у його життя несподівано, коли майбутньому шоколатьє було вже 45. Все почалося з відео в інтернеті, потім довгі спроби та пошук смаків на власній кухні, нарешті майстеркласи, реєстрація торгової марки та перші клієнти. Тепер чоловік вважає, що власну справу починати ніколи не пізно. Він готує солодощі у цеху, який обладнав у своєму приватному будинку, використовує лише натуральні інгредієнти. На власному городі він вирощує ягоди, кілька видів базиліку, які використовує у виробництві. В його солодкому арсеналі вже близько 30 видів цукерок, а замовлення надходять навіть з-за кордону. 

Я використовую лише якісні шоколади та інші інгредієнти, я не розмінююсь на дешеві, тому що я зареєстрував свою торгову марку і продукція повинна бути преміум класу. Нехай навіть продажі будуть меншими, але я ніколи не буду на здешевлення виробництво, використовувати дешевий шоколад чи рослинні вершки. Якщо це масло вершкове, то воно має бути 82,5% – від нього дуже багато залежить, особливо післясмак, – пояснює Ігор Андрияш.

Він згадує, як ще на початку своєї кар’єри шоколатьє зробив та миттєво продав свої найдорожчі цукерки. Мова йде про солодощі VIP класу «Золотий трюфель». Кожну цукерку  з найдорожчим у свыты горіхом Макадамія майстер вкрив справжнім їстівним сусальним золотом у 23 карати. Самы трюфелі були зроблені з бельгійського шоколаду, якому особливих ноток надавав 12-річний канадський віскі Canadian Club. А коробка з цукерками була прикрашена оригінальними каменями Swarovski. Набор з 16 цукерок коштував 3,5 тисячі гривень. 

Зараз Ігор Андрияш мріє про мирні часи, щоб, наприклад, його шоколадні мішки Тедді якомога частіше допомагали робити пропозиції руки та серця чи вітати з днем народження. 

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки коштує торт на дитячий день народження у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Тема дня, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version