Skip to content

Встановлюють національні рекорди: як у Дніпрі переселенок навчають швацької справи

Встановлюють національні рекорди: як у Дніпрі переселенок навчають швацької справи

Внаслідок жорстокої війни, Наталія, колишня директорка школи у Зміївці на Херсонщині, змушена була покинути рідне місто та переїхати до Дніпра. Разом з родиною вона розпочала нове життя в цьому місті, аби далі розвиватися та здобувати нову професію. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Вирішила для себе навчитися швацької справи, бо в освітньому процесі нині задіяна неповністю. Сьогодні уже вперше сіла за швацьку машинку. До цього проходила теорію. Тут – дуже тепла атмосфера. Наша викладачка прийняла нас з розумінням, адже знала звідки ми приїхали. Хочеться вчитись! Таке навчання для мене – психологічна розрядка від того, що пережила», — не стримала емоцій Наталя.

Завдяки Благодійному фонду “ГОРЄНІЄ” жінки-переселенки опановують ремесло швацької справи. Фонд надає можливість жінкам, які змушені були покинути свої домівки через війну, розпочати нове життя, здобувши нову професію.

“До нас приходять жінки з різним досвідом роботи, адже до повномасштабного вторгнення вони працювали за різними спеціальностями”, – розповідає Тетяна Прядко, викладачка швацької справи.

Навчання вміщує як теоретичну, так і практичну частину. Спочатку жінки шиють шопери, а потім переходять до пошиття спеціальної білизни для поранених військових.

“Ми пишаємося тим, що наші учениці встановили національний рекорд, пошив кептар, який був одягнений на пам’ятник Тарасу Шевченку в парку його імені”, – додає пані Прядко.

Завдяки отриманню навичок на курсі, випускниці зможуть знайти роботу. З цією метою для підприємців було проведено екскурсію до цеху.

Підприємиця Світлана Сапунова, яка володіє власним швейним виробництвом, поділилася своїми враженнями від екскурсії: “Я вражена рівнем навчання на курсі. Сучасне обладнання, якісний виклад матеріалу. Мені дуже потрібні кваліфіковані кадри, тому я поспілкувалася з дівчатами та побачила їх навички на практиці. Дуже дякую представникам міської влади за те, що запросили нас на цю екскурсію.”

В рамках чергового візиту до цеху завітав секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

«Ми визначили напрями співпраці з підтримки бізнесу у Дніпрі та проведення спільних заходів у рамах Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва. До того ж у місті проводилась низка бізнес-нетворкінгів для розвитку підприємців як з Дніпра, так і тих, хто переїхав до нас з небезпечних регіонів країни», — зазначив Олександр Санжара. Закріпили домовленості – підписанням меморандуму про співпрацю між Дніпровською міською радою та Благодійним фондом «ГОРЄНІЄ».

Авжеж, черговий перевірив й укриття. Гімназія № 12 обладнана укриттям, яке може прийняти до 264 осіб. Воно працює цілодобово і обладнане всім необхідним для комфортного перебування людей: вентиляцією, освітленням, Wi-Fi, окремими туалетами, місцями для сидіння, запасами питної та технічної води. Також є окремий кабінет медичної сестри з аптечкою.

Раніше ми писали, в школах Дніпра дітям нагадали про безпечну поведінку у різних життєвих ситуаціях.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: