Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як у Дніпрі протягом років змінювались ціни на цигарки

Як у Дніпрі протягом років змінювались ціни на цигарки

Підняття акцизів на тютюнові вироби – один зі способів наповнення державного бюджету. У радянський час, коли існувала держмонополія на виробництво та реалізацію цигарок, це була одна із найсуттєвіших дохідних статей. Та навіть у той час, коли підприємства стали приватними, підвищення цін – один з тих способів, які сприяють надходженню більших грошей до кошторису. Як змінювалися ціни на цигарки у Дніпрі, – дізнавалися журналісти «Нашого Міста».

На початку 1990-х років у Дніпрі найпопулярнішими були болгарські цигарки – «Ту», «Родопі», «Опал». Водночас на вітчизняний ринок заходять іноземні торговельні марки. За ліцензією їх починають виробляти в Україні. Найбільш розповсюджені – «Мальборо», «Магна», «Моте Карло», «Бонд».

З плином часу вартість цигарок зростає у зв’язку з підняттям акцизу. Для прикладу, на середину 2000-х вартість пачки цигарок «Монте Карло» складала 2 гривні, а «Мальборо» – 4 гривні.

У процентному відношенні найбільший ріст цін спостерігався після економічної кризи 2008 року. За два роки він склав 220 відсотків на цигарки із фільтром і на 400 – без фільтра.

В останні 10 років ціни на цигарки підвищуються кожен рік. Середня ціна однієї пачки зараз складає 80-90 гривень.

Детальніше – дивіться на нашому сайті.

Нагадаємо, раніше ми писали: Не дай собі засохнути: чому з вулиць Дніпра зникли автомати з газировкою.

Читайте також: Як майже 100 років тому виглядав пляж на Монастирському острові у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: