Skip to content

Очікуються рекордні температури: літо 2024 в Україні буде аномально спекотним

Ксенія Куземко

Прогноз погоди на літо 2024: метеоролог розповіла, яка погода чекатиме на українців

Літо 2024 року прогнозується аномально спекотним, з піком спеки у липні та серпні. Очікуються рекордні температурні показники. Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух, пише «Наше місто».

«Згідно з оновленими прогнозами на літо, в Україні очікується підвищення температури на 1-2 градуси порівняно з нормою. Найбільш спекотно буде в західних, південних та південно-східних областях, де ймовірне виникнення хвиль спеки», – заявила Балабух.

Згідно з прогнозом, різких та затяжних похолодань не очікується. Найспекотнішим буде липень та перша половина серпня, особливо на півдні та сході країни. В цих же регіонах, а також в центрі країни, можлива нестача опадів.

Зростає загальносвітова тенденція до підвищення температур. На підтвердження цьому, Всесвітня метеорологічна організація офіційно оголосила 2023 рік найспекотнішим за всю історію спостережень.

Фото: Валерій Кравченко

Якою буде погода в червні

Хоча Укргідрометцентр раніше давав короткостроковий прогноз на перший літній місяць, детальніші прогнози синоптики складають лише на місяць вперед.

Очікується, що середня температура червня буде в межах 19-23 градусів Цельсія, у гірських районах – 16-19 градусів, що на 1,5-2 градуси вище за норму.

Протягом червня очікується 49-90 мм опадів по всій країні, у Карпатах та деяких районах Прикарпаття – 117-171 мм, що відповідає нормі.

У Дніпрі протягом першого місяця літа переважатиме сонячна погода з мінливою хмарністю. Температура повітря триматиметься в межах 25 градусів, сильних дощів не очікується.

Раніше ми писали, як 85-річний вчитель-винахідник з Дніпра закохує школярів у фізику.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: