Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У дитячих садках Дніпра ремонтують укриття

Цього навчального року в дошкільних закладах міста відремонтовано та обладнано десятки укритій. Наразі роботи тривають у дитсадку №16. Планується, що до початку осені укриття тут буде повністю готове для експлуатації. Про це повідомляє «Наше місто».

Зараз, коли триває війна, батьки самі обирають формат навчання своїх дітей: дистанційне чи офлайн. Зрозуміло, що малечі хочеться реального спілкування. Хочеться більше гратися і розважатися. Щоб у яслах і дитсадках діти почувалися в безпеці, а мами й тата не переймалися під час повітряних тривог, у Дніпрі проводять масштабну реконструкцію укритій.

–   Упродовж двох років ми працювали дистанційно, – розповідає Оксана Рєзникова, директорка ясел-садка № 16. – У нашому дошкільному закладі 132 дитини і більшість їхніх батьків хочуть, щоб діти приходили і спілкувалися. Для цього у квітні 2024 року стартував ремонт нашого тимчасового укриття. Уже зробили підлогу, пофарбували стіни, провели освітлення.

Зазначимо, що обладнати укриття – справа непроста. Необхідно отримати дозвіл рятувальників, дотриматися технічних параметрів.

  – Акт обстеження за участю представників ДСНС було отримано, – зазначає Валерія Нікіфорова, провідний спеціаліст відділу матеріально-технічного забезпечення департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради. – Під укриття використовується площа в 400 кв. метрів. Воно розраховано на перебування близько 200 осіб. Наразі роботи тривають. Зараз облаштовують стіни, підлогу, будуть оновлювати інженерні мережі.

  Фахівець зазначила, що ремонтні роботи планується завершити до початку серпня і до початку осені укриття буде повністю готове для використання.

   Аналогічні роботи тривають і в інших дитячих дошкільних установах.

– У цьому навчальному році було відремонтовані та облаштовані укриття у 83 закладах, -каже Валентина Юрченко, головний спеціаліст  відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР. – Продовжуються роботи ще в 30 садочках, які планується закінчити до початку учбового року.

Представник міскради відзначила, що влітку дитячи садки будуть працювати до 16 годин, без харчування та денного сну. Тож батьки можуть приводити своїх дітей, яким подобається спілкуватися з ровесниками.

Раніше ми писали про соціальну підтримку сімей з дітьми у Дніпрі.

Фото Валерія Кравченка

Категорія: Важливо, Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: