Skip to content

“Інтерпайп” забезпечив літньою формою усіх своїх працівників, які служать в ЗСУ

“Інтерпайп” забезпечив літньою формою усіх своїх працівників, які служать в ЗСУ

Компанія Віктора Пінчука вважає обов’язком дбати про своїх фронтовиків

Про початок повномасштабного вторгнення дніпровець Олександр дізнався на заводі “Інтерпайп Сталь” під час нічної зміни на складі феросплавів. З цієї зміни Саша пішов одразу у військкомат, тільки за військовим квитком зайшов додому. Спочатку служив у Дніпропетровській області, потім – на Запорізькому та Херсонському напрямках, у 2023 році захищав Бахмут.

Бронік врятував моє життя

У грудні минулого року Олександр разом з чотирма побратимами опинився в оточенні на Куп’янському напрямку. Живими тоді вийшли лише двоє.

–Мені прострелили обидві руки, зачепило променеву кістку, – розповідає Олександр. – У Степана, мого побратима були осколкові поранення ніг. Але нам вдалося вийти до своїх. Мав обмороження рук першого ступеню, а ніг – третього. Пальці хотіли ампутувати, але я не дав, сказав, що буду боротися. 

Лікування ще триває. Ноги потроху починають загоюватися. Саша постійно прокручує в голові події тих днів, коли він був на крок від смерті.

– Напевно я сьогодні не був би живим та не давав би інтерв’ю, якби не бронік, точніше – плити, які передав “Інтерпайп”. Вони врятували мені життя.

“Інтерпайп” на постійному зв’язку зі своїми на фронті

Рідний завод Олександра забезпечував йому допомогу з перших днів служби: бронежилет, шолом, розвантажувальний жилет, літнє та зимове взуття і форма, термобілизна і багато іншого.

Те, що своїх не кидають в біді, у промисловій групі Віктора Пінчука навіть не обговорюють. З початку повномасштабного вторгнення в “Інтерпайп” створили спеціальний Штаб, який опікується своїми працівниками на фронті. А таких не мало. Станом на кінець травня 2024 року у війську служить 947 інтерпайпівців. Це приблизно 10% від усієї кількості співробітників. І з кожним із них Штаб тримає постійний зв’язок, допомагаючи всім, чим треба.

– “Інтерпайп” забезпечує своїх військових амуніцією третій рік поспіль. Мова не лише про шоломи, форму та взуття, які є основними позиціями закупівель, а й про інші речі — на кшталт наколінників, спальників, тактичних карематів, розвантажувальних жилетів різного типу та ще двох десятків позицій, – розповідає Світлана Манько, керівниця корпоративного Штабу допомоги мобілізованим співробітникам “Інтерпайп”.

Ця форма – легка, дихає. Ну дуже зручна!

Інший Олександр, теж військовий з “Інтерпайпу”, днями приїхав на склад Штабу, щоб отримати нову літню форму. Він має давню військову історію: почав захищати Україну ще у 2014-му, добровольцем в АТО. Після демобілізації працював бригадиром на виробництві коліс “Інтерпайп”, а потім знову пішов служити за контрактом. Повномасштабне вторгнення зустрів на Мар’їнському напрямку.

У Штабі Олександр не приховував своєї радості: 

– У формі, яку видають в ЗСУ, тіло майже не дихає. Змійки-застібки на кишенях завжди ламаються, – каже Олександр. – Така якість – нічого не поробиш! Коли немає вибору, носиш те, що тобі дають… А ця форма – легка, дихає. Ну дуже зручна! Тут велика кількість кишеньок. Це дуже зручно, коли на тобі бронежилет і треба якусь дрібничку покласти. Оскільки я командир гармати, то в мене є маленький блокнотик, де я роблю свої записи. Це дуже важливо, що є кишені на блискавках – я не загублю блокнот, він не випаде, як зі звичайної кишені.

Літня форма за найвищими стандартами

Цього сезону “Інтерпайп” закупив 1000 комплектів літньої форми — для всіх «своїх» і трохи з запасом. До закупок підходять відповідально: спочатку тестують, щоб усе було зручно та відповідало екстремальним умовам експлуатації, і лише потім замовляють велику партію.

Для літньої форми Штаб разом з військовими сформулював декілька критеріїв відбору.

Перший – зручність та ергономічність. Другий – якість виробу, тобто всі шви – надійні, а фурнітура розрахована на довготривале використання в екстремальних умовах. Третій – міцна і при цьому легка тканина, приємна на дотик. Такі властивості може мати тканина з вмістом бавовни не менше 60% та певною щільністю.

Таким критеріям відповідають лише кілька виробників у світі. Перші два роки “Інтерпайп” привозив форму з Америки. Але цього року достойний аналог нарешті з’явився на українському ринку: усі 1000 комплектів закупили в нього. 

Із взуттям трохи складніше: вимоги специфічніші. Наприклад, під час тестування в Штабі берці на добу ставили у воду і дивилися, чи не протікають. Тож на відміну від форми, третій рік поспіль тактичне взуття європейського виробництва: в Україні аналогів поки що немає.

– Це вже не перший раз мене забезпечують формою, взуттям – усім, що мені потрібно, – розповідає військовий інтерпайпівець Олександр. – Час іде, а ставлення компанії не змінюється: завжди є допомога. Велика дяка компанії “Інтерпайп”!

“Інтерпайп” забезпечив літньою формою усіх своїх працівників, які служать в ЗСУ

Приклад відповідального бізнесу

З початку повномасштабного вторгнення Штаб допомоги мобілізованим співробітникам “Інтерпайп” відправив на фронт понад 30 тисяч посилок. Кожна з них – це шанс врятувати чиєсь життя. В компанії Віктора Пінчука вважають, що кожен великий бізнес саме так і має ставитися до своїх працівників, які захищають Україну.

– Ми розуміємо, що державі дуже важко забезпечити якісною класною амуніцією всіх хлопців, які служать. Тому ми як компанія вважаємо, що це наш обов’язок, – каже Людмила Новак,

директорка з комунікацій “Інтерпайп” та куратор допомоги військовим.

Забезпечення воїнів амуніцією – це не єдине завдання, яке взяв на себе “Інтерпайп”. Компанія займається лікуванням і реабілітацією поранених. За усіма мобілізованими зберігається робоче місце, щоб після повернення з війни людина змогла повернутися і на свою роботу. Дбають і про родини працівників: наприклад, з Нікополя, який постійно обстрілюється, вивезли дітей своїх працівників, своїм коштом забезпечили їм житло, навчання, дозвілля. 

При цьому промислова компанія продовжує працювати, наповнювати бюджет Дніпра, області і країни, давати людям стабільну роботу і зарплату під час війни. І це — приклад відповідального бізнесу, який турбується про своїх робітників.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: