Skip to content

У Дніпрі перевірили, як проходить ремонт аварійних ліфтів та укладання м’якої покрівлі в будинках ОСББ

У Дніпрі перевірили, як проходить ремонт аварійних ліфтів та укладання м’якої покрівлі в будинках ОСББ

Сьогодні, 29 травня, в рамках інспектування черговий по місту перевірив, як проходить ремонт аварійних ліфтів та укладання м’якої покрівлі в будинках ОСББ, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.  

В Дніпрі в ОСББ по вул. Велика Діївська, 46 нещодавно завершився  ремонт ліфтового обладнання. Тут замінили 9 кабін ліфтів, 4 лебідки та 3 станції керування.

«Дуже потребували цих ремонтів, адже старі ліфти були геть аварійними. Не оновлювали обладнання ледь не 40 років. Поспілкувавшись із мешканцями, вирішили за допомогою Програми співфінансування це зробити. Замінили 9 кабін ліфтів, 4 лебідки та 3 станції керування. Роботи тривали 3 тижні», — розповів голова правління ОСББ «ВЕЛИКА ДІЇВСЬКА-46» Тимофій Редько.

Для такого виду робіт за Програмою співфінансування мешканці сплачують всього 10 % загальної вартості, 90 % — міський бюджет.

«Тут проведені роботи якісно, мешканці задоволені, нарікань немає. Станом на 29 травня за Програмою співфінансування виконано 64 заявки з ремонту. Це 14 покрівель, 20 сантехнічних систем, 21 електромережа та 9 оновлень ліфтового обладнання (3 поточні ремонти та 6 капітальних). У роботі нині 140 заявок», — прокоментував Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради. Сьогодні, 29 травня, він чергує містом.

Мешканці багатоповерхівки по вул. Мандриківській, 134  вже із заміненою м’якою покрівлею.

«Цьому багатоквартирному будинку всього 12 років, однак виникла аварійна ситуація з покрівлею. Торік уже протікало, заливало до 9 поверху. Тоді вирішили взяти участь у Програмі співфінансування по поточному ремонту покрівлі. Однак тоді коштів на виконання робіт повністю не вистачило. Не зупинилися, подалися й на 2024-й», — уточнив голова правління ОСББ «МАНДРИКІВСЬКА-134» Анатолій Орловський.

Черговий по місту Святослав Ткаченко підсумував, що мешканці будинку зібрали 25 % від вартості робіт, а 75 % допоміг оплатити міський бюджет. Він зазначив, що роботи виконані якісно, а згідно з договором між підрядником та департаментом, гарантія на м’яку покрівлю становить 3 роки. Також було повідомлено, що ОСББ та ЖБК вже подають заявки на програму співфінансування на 2025 рік, і на даний момент отримано 17 заявок. Ткаченко нагадав, що заявки приймаються до 30 вересня цього року.

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: 80% вікон вже встановлено: у Дніпрі продовжують долати наслідки ракетної атаки 19 квітня.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: