Site icon Наше Місто

Як майже 100 років тому виглядав пляж на Монастирському острові у Дніпрі

Незважаючи на те, що у літньому сезоні 2024 року у Дніпрі купальний сезон офіційно н відкриється, пляжі Дніпра залишаються популярним місцем відпочинку містян. У мережі опубліковане фото, яке свідчить, що саме так було у нашому місті й майже 100 років тому. Про це пише “Наше місто”.

Пляж на Монастирському острові вважають одним з найпопулярніших у Дніпрі. Раніше сюди можна було швидко дістатися канатною дорогою, але зараз доведеться подолати достатню відстань пішки – через пішохідний міст та частину острова. Старе фото нагадало, що майже 100 років тому, наприкінці 20-х років минулого століття, цей пляж був переповнений відпочиваючими.

Зображення на раритетній світлині свідчить, що вона була зроблена ще до відкриття Мерефо-Херсонського моста, яке відбулося 21 грудня 1931 року. На фото видно ліше опори майбутнього моста, що дозволяє стверджувати, що пляж потрапив до об’єктиву наприкінці 20-х років минулого століття.

Тоді Монастирський острів називався Богомолівським – на честь власника за прізвищем Богомолов, який придбав острів у 1889 році. Таку назву він носив до середини ХХ століття. 

Зараз пляж Монастирського острова готують до літнього відпочинку мешканців Дніпра.

Нагадаємо, раніше ми писали, як наприкінці весни виглядає парк яхт-клубу “Січ”.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version