Skip to content

Як майже 100 років тому виглядав пляж на Монастирському острові у Дніпрі

Супрун Юлія

Незважаючи на те, що у літньому сезоні 2024 року у Дніпрі купальний сезон офіційно н відкриється, пляжі Дніпра залишаються популярним місцем відпочинку містян. У мережі опубліковане фото, яке свідчить, що саме так було у нашому місті й майже 100 років тому. Про це пише “Наше місто”.

Монастирський острів Дніпра, пляж

Пляж на Монастирському острові вважають одним з найпопулярніших у Дніпрі. Раніше сюди можна було швидко дістатися канатною дорогою, але зараз доведеться подолати достатню відстань пішки – через пішохідний міст та частину острова. Старе фото нагадало, що майже 100 років тому, наприкінці 20-х років минулого століття, цей пляж був переповнений відпочиваючими.

Богомолівський острів Дніпра, пляж наприкінці 20-х років ХХ століття

Зображення на раритетній світлині свідчить, що вона була зроблена ще до відкриття Мерефо-Херсонського моста, яке відбулося 21 грудня 1931 року. На фото видно ліше опори майбутнього моста, що дозволяє стверджувати, що пляж потрапив до об’єктиву наприкінці 20-х років минулого століття.

Тоді Монастирський острів називався Богомолівським – на честь власника за прізвищем Богомолов, який придбав острів у 1889 році. Таку назву він носив до середини ХХ століття. 

Зараз пляж Монастирського острова готують до літнього відпочинку мешканців Дніпра.

Монастирський острів Дніпра, пляж
Монастирський острів Дніпра, пляж

Нагадаємо, раніше ми писали, як наприкінці весни виглядає парк яхт-клубу “Січ”.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: