Skip to content

У Дніпрі розповіли, коли завершиться навчальний рік та відбудеться вручення атестатів

У Дніпрі розповіли, коли завершиться навчальний рік та відбудеться вручення атестатів

Вже скоро, 30 травня, навчальні заняття у закладах загальної середньої освіти Дніпра закінчаться. Тому 11-класники готуються до складання НМТ. Як це відбуватиметься у Дніпрі та коли школярам вручатимуть атестати, – розповість «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Перший навчальний рік з моменту повномасштабного вторгнення, який проводився у змішаній формі форми, дозволив дітям повернутися до закладів освіти для підтримки важливої комунікації та спілкування.

Навчальні заняття завершаться вже 30 травня. Формат проведення урочистостей з нагоди свята останнього дзвоника кожен заклад освіти обирає самостійно, враховуючи безпекову ситуацію. Випускники звільнені від державної підсумкової атестації відповідно до чинного законодавства. Ті, хто планує вступати до закладів вищої освіти в Україні, повинні скласти національне мультипредметне тестування, яке цього року триватиме один день і займе 4 години.

«Обов’язковими є чотири предмети (українська мова, математика, історія України та один предмет на вибір). Випускники складатимуть НМТ в укриттях на базі пунктів тестування, організованих у 10 закладах освіти. Звертаємо увагу, що у персональних кабінетах вже є сертифікати та перепустки на НМТ. Тобто, вже відомий заклад з адресою, де випускник писатиме НМТ», — розповіла заступниця начальника відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Сокур.

У Дніпрі розповіли, коли завершиться навчальний рік та відбудеться вручення атестатів

Вона також зазначила: «Щодо формату проведення урочистостей вручення документів про повну загальну середню освіту, кожен заклад вирішує самостійно. Знову ж таки, враховуючи безпекову ситуацію».

У дніпровському ліцеї № 111 проведуть інструктажі для дітей щодо безпеки під час літніх канікул. А також години спілкування, де діти отримують свої табелі, грамоти, дипломи.

«Свято останнього дзвоника у звичному форматі не плануємо. Однак для 4 класів, які закінчують початкову школу, та для випускників 11 класів плануємо заходи», — зазначила директорка Світлана Горбачова.

Нині одинадцятикласники активно готуються до НМТ. У згаданому ліцеї організували підготовчі курси після уроків.

Софія Головко, випускниця 11-го класу, зазначила, що під час підготовки вони виконують завдання рівня НМТ і такого ж формату, що допомагає згадати пройдений матеріал і підготуватися до тестування. Вона висловила сподівання, що їй вдасться успішно скласти іспити, оскільки планує вступати на українську філологію.

Цього навчального року у Дніпрі випускників 9-х класів — 9 821, 11-х — 5 182, з них 325 претендентів на золоту медаль та 105 — на срібну.

Навчальний рік у мистецьких школах Дніпра закінчиться 31 травня. А 1 червня проходитиме день відкритих дверей. У місті працюють 22 мистецькі школи.

«Це музичні, художні школи та школа класичного танцю. Їх відвідують близько 8 тис. дітей. Попри складну ситуацію в країні нам вдалося провести цей навчальний рік у змішаному форматі. Переважно він був очним. Лише групові занятті були дистанційними. У день відкритих дверей діти з батьками можуть прийти до мистецької школи, побачити, як вона працює чи спробувати, наприклад, пограти на інструментах, помалювати тощо. І одразу записатися на майбутнє навчання», — сказав заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Євген Хорошилов.

У Дніпрі розповіли, коли завершиться навчальний рік та відбудеться вручення атестатів

За його словами, цього року вперше на базі чотирьох музичних шкіл будуть організовані літні музичні школи: «Із 3 червня вони працюватимуть на базі музичної школи № 15№ 18№ 19 та № 9 . Період відвідування триватиме тиждень. Це можуть робити не лише учні мистецьких шкіл, а й інші діти. Кожен заклад готує свою насичену програму. Батьки вже зараз можуть записувати своїх дітей».

Кожен заклад готує свою насичену програму. Батьки вже зараз можуть записувати своїх дітей».

«Готуємо цікаву насичену програму за такими напрямами, як образотворче мистецтво, хореографія, вокал та ознайомлення з музичними інструментами. Будуть квести, флешмоби. Тож запрошуємо дітей віком від 4 до 12 років до нашої літньої школи», — підкреслила директорка дніпровської дитячої музичної школи № 19 Ганна Романовська.

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: 80% вікон вже встановлено: у Дніпрі продовжують долати наслідки ракетної атаки 19 квітня.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: