Site icon Наше Місто

До України знову йде пил з Сахари: чого очікувати у Дніпрі

До України знову йде пил з Сахари: чого очікувати у Дніпрі

До України знову йде пил з Сахари. Він місяць тому також завітав до багатьох регіонів країни, забруднивши навколо автівки, рослини та інші поверхні своїм “брудним дощем”. Тож не виключення, що сценарій повториться знову, – пише «Наше Місто» з посиланням на Meteoprog.

Синоптики повідомляють про насування на Україну піску і пилу з Сахари. Ця буря охопить більшість областей нашої країни, тож, скоріш за все і дніпрянам варто підготуватися.

У першій половині цього тижня Україну очікує спекотна та суха погода, що зумовлена впливом антициклону та повітряних мас з Середньої Азії. Проте вже ближче до вихідних ситуація зміниться: атмосферний тиск знизиться, ймовірні грози та дощі.

Істотним фактором стане пилова буря з пустель Середньої Азії, яка очікується 27-28 травня. Тому більшість регіонів країни можуть відчути на собі так званий «брудний дощ». Він буде містити у собі пісок, який залишатиметься на поверхнях нальотом та виглядатиме як бруд.

Варто зазначити, що пил з Сахари та «брудний дощ» не несуть у собі небезпеку.

Окрім того, синоптики застерігають: через дефіцит опадів у більшості регіонів зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки (5 клас).

Нагадаємо, раніше ми писали: Як у Дніпрі під час тривоги працюють торговельні мережі, поштові оператори та відомчі сервісні центри.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version