Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Війна, творчість, минуле та сьогодення: інтерв’ю з відомим класиком української літератури з Дніпра

Війна, творчість, минуле та сьогодення: інтерв’ю з відомим класиком літератури з Дніпра

Сергій Романович Бурлаков – український поет. Він народився у Луганській області, але творче життя класика тісно пов’язане з Дніпром. Журналісти «Нашого Міста» взяли інтерв’ю у видатного поета, де він розповів про свою творчість, війну, роботу з видатними митцями України.

Сергію Бурлакову – 85. Він – класик української літератури. Розквіт його творчості припав на 1960-ті роки. Але друкуватися він продовжує до сьогоднішнього дня.

«Хрещеним батьком», який схвально оцінив вірші молодого поета, був Володимир Сосюра. Протягом свого творчого шляху він тісно співпрацював і товаришував з Олесем Гончаром, Павлом Загребельним, Іваном Драчем. Протягом десятьох років Сергій Романович очолював Дніпропетровську обласну спілку письменників.

У центрі уваги поета-лірика – стосунки людини з природою, питання кохання та любові. Зараз Сергій Бурлаков живе у селищі Таромське на околиці Дніпра. Журналісти побували вдома у письменника, поспілкувалися про його творчий шлях, роботу в умовах цензури, дитинство, юність поета, роботу з видатними митцями минулого.

Докладніше – у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали: Без нього не було б радянської атомної бомби: як у Дніпрі працював Лев Писаржевський.

Читайте також: Міський голова Катеринослава часів революційних потрясінь: ким був Іван Езау

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: