Site icon Наше Місто

Куди піти у Дніпрі 23 травня

Куди піти у Дніпрі 23 травня - Наше Місто

Сьогодні, 23 травня, День Героїв в Україні. Віряни вшановують пам’ять Михайла Сповідника, єпископа Синадського. До Нового року залишилося 222 дні. 23 травня 2024 року — четвер. 820-й день війни в Україні. Куди піти у Дніпрі сьогодні, дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Jazz Jam Session

Запрошуємо всіх на заключний Jazz Jam цієї весни! На вас чекає якісна жива музика та неймовірна атмосфера. Краще за все провести цей вечір у колі близьких друзів, розслабитися та насолоджуватися чудовою музикою і смачними стравами!

Для вас будуть грати:
Єгор Матвійко – труба
Андрій Глаголєв – тромбон
Віталій Ємельяненко – фортепіано
Сергій Паяус – бас
Ігор Пожидаєв – барабани

Будем раді бачити всіх, хто любить джаз або просто шукає відмінний спосіб провести вечір!

Де і коли: 19:00 у Арт-кафе Невідомий Петровський, Січеславська Набережна, 15-А, 150/200 грн

Вистава “Люче і Фелікс”

За п’єсою Лаури Черняускайте “Люче ковзає”(Liučė čiuožia)

Ця історія про зв’язок між минулим та майбутнім, відповідальність у стосунках та процес прощення.
Фелікс і Люче, перебувають у шлюбі п’ять років, але не мають дітей. Люче вирішує покинути чоловіка, незважаючи на свою любов до нього. Залишившись сам, Фелікс занурюється у спогади про свою юність та пригадує всі родинні розчарування. Можливо ці побоювання приводять його до краю. Він пиячить, зваблює заміжніх жінок, але не знаходить гармонії. Але герої знаходять себе саме в той момент, коли замість того, щоб розглядати своє оточення, починають дивитися в одному напрямку.
Ми зануримо вас у складні емоційні переживання героїв і глибоке розмірковування про сенс життя, цінність родинних зв’язків та важливість внутрішнього примирення.

Де і коли: 18:00 у ДРАМіКОМі, просп. Дмитра Яворницького, 97, 250-350 грн

Опера “Набукко”

Дивовижні декорації, що вражають своєю красою та масштабом! Унікальна авторська постановка.

Із двадцяти шести опер, створених Дж. Верді, «Набукко» (Навуходоносор) класифікується як одна з ранніх і, водночас, одна з найкращих в його творчості. Опера стала поворотним моментом у біографії композитора. «Це була та опера, з якої і почалося моє життя як художника», – згадував Верді.

9 березня 1842 року відбулася прем’єра опери «Набукко», яка пройшла на сцені Ла Скала до кінця 1842 року 65 разів при переповненому залі! Критики називали «Набукко» «драмою для хору» і навіть «хоральної фрескою», таке велике значення в опері грає хор, який втілює образ народу. Незважаючи на біблійний сюжет, італійці почули в “Набукко” повість про долю своєї батьківщини, яка бореться за свободу. Тому не дивно, що хор полонених іудеїв «Va, pensiero, sull’ali dorate» став другим національним гімном Італії.

Тріумф опери змінює долю Верді – в 29 років він стає найпопулярнішим композитором, та працює без зупинки, прем’єра слідувала за прем’єрою. Пізніше Верді назве цей період свого життя солодкою каторгою. Саме в цей період великий італієць створює справжні оперні хіти, які сьогодні йдуть на усіх оперних сценах світу: «Ріголетто», «Травіата», «Трубадур», «Сіцілійська вечерня», «Симон Бокканегра», «Бал-маскарад», «Макбет», «Дон Карлос», «Аїда», «Отелло» та інш.

Де і коли: 18:00 у театрі опери та балету, просп. Дмитра Яворницького, 72-А, 100-450 грн

Рок-хіти

Ми раді запросити вас на незабутній концерт «Рок-хіти у виконанні симфонічного оркестру просто неба»! Це унікальне подія, яка поєднає потужний звук рок-музики з неймовірним звучанням симфонічного оркестру. Запальні гітарні рифи поєднаються з магічними звуками струнних та духових інструментів оркестру, створюючи непередбачувану та захоплюючу атмосферу.

Не пропустить можливість насолодитися улюбленими рок-хітами в новому виконанні. Приходьте з друзями та родиною, та дозвольте собі зануритися у незабутнє музичне шоу.

Де і коли: 19:00 на даху Менори, вул. Шолом-Алейхема, 4, 290-690 грн

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version