Skip to content

У Дніпрі вандали пошкодили 25 мобільних укриттів

У Дніпрі вандали пошкодили 25 мобільних укриттів - Наше Місто

Сьогодні, 22 травня, черговий по місту, заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Олександр Лещенко перевірив стан вуличного модульного укриття біля зупинки «Цирк», повідомляє «Наше Місто».

Наприкінці 2022 року по Дніпру почали з’являтися мобільні захисні споруди. Бетонні конструкції, де під час обстрілів можуть ховатися люди, насамперед встановлюють біля основних транспортних вузлів. Все задля того, аби містяни, які їдуть у транспорті або перебувають на зупинках, під час повітряної тривоги могли якнайшвидше знайти укриття. Мобільні захисні споруди не є повноцінними сховищами, але можуть врятувати від уламків ворожих ракет та інших наслідків обстрілів.

На балансі КП «Транспортна інфраструктура міста» знаходиться 27 таких захисних споруд.  Систематично відбуваються акти вандалізму, з 27 лише у 2 укриттях зберегли початкове електроустаткування. Також постійно укриття обмальовують і використовують як туалет.

У 2024 році планують провести роботи з відновлення освітлення в 9 укриттях. Це буде антивандальне освітлення – вмонтовані в бетон точкові світильники, що зменшує вірогідність пошкодження ламп, та прокладання усіх проводів та елементів освітлення так, щоб унеможливити їх розкрадання.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі вандали розграбували залізобетонне укриття на вулиці Юрія Калинова, 3.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: