Skip to content

Від звичайного будівельника до найдосвідченішого воїна: історія військового з ТрО Дніпра

ід звичайного будівельника до найдосвідченішого воїна: історія військового з ТрО Дніпра

Один із захисників 128-ї окремої бригади ТрО – Дмитро, на псевдо «Пожар». Він ветеран батальйону та один з найбільш досвідчених бійців. Він швидко та без вагань знаходить вихід з найскладніших ситуацій на полі бою, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу бригади.

«Пожар» невисокий, худорлявої статури – зовні не виглядає як сильний та досвідчений воїн, але насправді є одним з найдосвідченіших бійців батальйону. Наприклад, влітку минулого року, на ділянці фронту, яку тримала рота, склалася критична ситуація. На одній з позицій після важкого бою залишилося лише двоє бійців: «Пожар» і «Молодий» – ще «необстріляний» солдат.

У цей момент комбат по рації повідомив, що наближаються окупанти. На позицію наступала нова штурмова група, чисельністю трохи менше взводу. Втекти або сховатися для Дмитра не було варіантом. Він діяв без вагань. «Молодий» ледь встигав подавати йому патрони. В результаті вся штурмова група ворога залишилася перед окопом «Пожара». Назавжди.

ід звичайного будівельника до найдосвідченішого воїна: історія військового з ТрО Дніпра

Загалом, як кажуть побратими, Дмитро завжди чимось незадоволений — погодою, взуттям, їжею. Але в критичні моменти він не зволікає. «Пожар» швидко і рішуче береться до справи.

Коли хтось питає, чому Дмитро пішов воювати, той навіть не розуміє суті питання. Він знає, що має захищати країну. І це при тому, що в цивільному житті Дмитро був будівельником і ніколи раніше не тримав зброї в руках.

У Дмитра є одна пристрасть — підствольний гранатомет. Побратими розповідають, що бачили, як «Пожар», тільки-но прибувши в роту зі шпиталю, перш за все поїхав на полігон постріляти зі своєї улюбленої «іграшки». Завдяки вмілому використанню підствольного гранатомета, Дмитро протягом одного дня зумів вистрілити 80 ВОГів, що паралізувало ворожу активність біля позиції. На відміну від сусідніх ділянок, які зазнавали постійних атак, ця позиція залишилася недосяжною для ворога. Звичайно, це несе за собою значні фізичні навантаження. Одна граната важить близько 300 грамів, а скільки їх ще потрібно донести до позиції, окрім іншого спорядження, яке несе кожен солдат.

«Але ж несемо. Реально корисне хобі у нашого Пожара. Ось такий в нас побратим. Все буде 4.5.0», – каже Дмитро Каюк.

Фото: Фейсбук сторінка 128-ї бригади ТрО ЗСУ та Дмитра Каюка.

Нагадаємо, раніше ми писали: Захищає країну ще з часів АТО: історія військового з ТрО Дніпра.

Читайте також: Заново вчиться ходити: історія поліцейського з Нікопольщини, який вижив після удару дроном.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: