Site icon Наше Місто

Вже почався сезон: п’ять причин їсти полуницю щодня

п'ять причин їсти полуницю щодня

Нарешті настав довгоочікуваний сезон полуниці. Крім смакових властивостей, ця ароматна та смачна ягода корисна для здоров’я. Вона наповнена вітамінами, клітковиною та антиоксидантами. Кореспондент «Наше місто» зібрав 5 причин їсти полуницю частіше.

Поліпшує пам’ять

Антиоксиданти, що містяться в полуниці потенційно покращують пам’ять і когнітивні функції. Низький глікемічний індекс полуниці робить її чудовим вибором ягоди для людей з діабетом та тих, хто прагне контролювати рівень цукру в крові.

Захист від раку

Високий вміст антиоксидантів у полуниці допомагає знизити ризик появи та розвитку раку. Медики відзначають, що ці важливі для здоров’я людини речовини також можуть мінімізувати запалення, викликане раком, і перешкоджати поширенню ракових клітин в організмі.

Містить вітамін С

З’їдаючи склянку ягід, ви забезпечуєте організм приблизно добовою нормою вітаміну.

Корисна для фігури

Високий вміст клітковини в полуниці сприяє здоровому травленню, допомагає підтримувати здорову вагу, знижує ризик закрепів та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом.

Поліпшує лібідо

Таку корисну властивість має цинк, що міститься в полуниці.

Раніше ми писали, експерти розповіли про користь стільникового меду під час “сезону застуд”.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version