Нарешті настав довгоочікуваний сезон полуниці. Крім смакових властивостей, ця ароматна та смачна ягода корисна для здоров’я. Вона наповнена вітамінами, клітковиною та антиоксидантами. Кореспондент «Наше місто» зібрав 5 причин їсти полуницю частіше.
Поліпшує пам’ять
Антиоксиданти, що містяться в полуниці потенційно покращують пам’ять і когнітивні функції. Низький глікемічний індекс полуниці робить її чудовим вибором ягоди для людей з діабетом та тих, хто прагне контролювати рівень цукру в крові.
Захист від раку
Високий вміст антиоксидантів у полуниці допомагає знизити ризик появи та розвитку раку. Медики відзначають, що ці важливі для здоров’я людини речовини також можуть мінімізувати запалення, викликане раком, і перешкоджати поширенню ракових клітин в організмі.
Містить вітамін С
З’їдаючи склянку ягід, ви забезпечуєте організм приблизно добовою нормою вітаміну.
Корисна для фігури
Високий вміст клітковини в полуниці сприяє здоровому травленню, допомагає підтримувати здорову вагу, знижує ризик закрепів та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом.
Поліпшує лібідо
Таку корисну властивість має цинк, що міститься в полуниці.
Раніше ми писали, експерти розповіли про користь стільникового меду під час “сезону застуд”.
Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: укрнет