Site icon Наше Місто

Куди піти у Дніпрі 15 травня

Сьогодні, 15 травня, Міжнародний день сім’ї. Віряни вшановують пам’ять Пахомія Великого. До Нового року залишилося 230 днів. 15 травня 2024 року — середа. 812-й день війни в Україні. Які цікаві події відбудуться сьогодні у Дніпрі, дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Комедія “Дитина в дарунок”

До уваги глядачів пропонуємо цікаву історію за п’єcою нашого сучасника, львів’янина Мирона Лисака у постановці відомого режисера Сергія Кузика, який за тридцять років поставив більше півсотні вистав у театрах Дніпра, Чернігова, Івано-Франківська, Тернополя, Коломиї, Чернівців та ін..

Ніхто не знає, на що здатна жінка заради збереження сім’ї та щастя двох дітей…

Також нікому невідомо, що керує жінкою, коли вона носить під серцем дитину… А керує нею, мабуть, одвічна істина: « у житті пробачати і жертвувати собою заради дитини можуть лише батьки!» Тому, долаючи випробування долі, жінка йде впевнено до своєї мети, і, можливо, тому вона і отримує дитину в дарунок…

П’єса написана на основі реальних подій.

Де і коли: 18:00 у театрі імені Шевченка, вул. Воскресенська, 5, 120-250 грн

Програма Зодіакальні сузір’я

Чим особливі зодіакальні сузір’я? Як зодіакальні сузір’я допомагають відшукати планети Сонячної системи на зоряному небі? В чому різниця між сузір’ями зодіаку та знаками зодіаку в астрології? Скільки сузір’їв налічує зодіакальне коло: 12 чи, все ж таки,13? В якому із зодіакальних сузір’їв Сонце перебуває найменше, а в якому – найдовше?  Чи можна побачити своє зодіакальне сузір’я на зоряному небі у свій день народження? І чи видно зодіакальні сузір’я на інших планетах Сонячної системи?

Запрошуємо дізнатися відповіді на ці питання та поринути у чарівливий світ пов’язаних із сузір’ями зодіаку міфами та легендами під час тематичної програми – «Зодіакальні сузір’я».

Де і коли: 16:30 у Планетарії, Крутогірний узвіз, 10, 170-320 грн

Виставка «Ріка кричала, вила, як поранений звір»

Проєкт був створений в рамках 5-ї Київської бієнале та вперше представлений в Довженко-Центрі (Київ).

«Нова ітерація символізує подальше життя проєкту та його переміщення вниз по течії Дніпра, в місто, здавна повʼязане з темою річки. Неподалік починаються пороги, які затопило Дніпровське водосховище. Тут жив і працював один з героїв нашої виставки історик Дмитро Яворницький, керівник Дніпробудівської археологічної експедиції та творець україноцентричного козацького образу міста. Як жодна поїздка на будівництво Дніпрогесу у 20-30-ті роки XX століття не оминала Катеринослав-Дніпропетровськ, так і ми не могли оминути нагоди запропонувати нашу оповідь на огляд сучасній дніпровській публіці», — розповідають куратори виставки.

Назва виставки — цитата з роману «Без ґрунту» письменника, що народився у Дніпрі, В. Домонтовича: «Ми стояли на березі і слухали рев збентеженої ріки. Ріка кричала, вила, як поранений звір. З рани кошлатого звіра текла блакитна кров».

В рамках експозиції зібрані роботи режисерів минулого століття — Олександра Довженка, Михаїла Кауфмана, Акселя Лундіна, Дзиґи Вертова, Івана Кавалерідзе, Леоніда Осики, Юлії Солнцевої, Арнольда Кордюма та Євгена Макарова, а також сучасних діячів — Миколи Базаркіна, Олексія Податя, Яреми Малащука та Романа Хімея.

Побачити виставку можна буде до 30 червня. Вхід вільний.

Виставка у Дніпрі створена у співпраці ГО Культура Медіальна, Національного центра Олександра Довженка та Центру візуальної культури, за фінансової підтримки Данського культурного інституту та New Democracy Fund.

Де і коли: у Центрі сучасної культури, Крутогірний узвіз, 21, вхід вільний

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version