Skip to content

Куди піти у Дніпрі 15 травня

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Сьогодні, 15 травня, Міжнародний день сім’ї. Віряни вшановують пам’ять Пахомія Великого. До Нового року залишилося 230 днів. 15 травня 2024 року — середа. 812-й день війни в Україні. Які цікаві події відбудуться сьогодні у Дніпрі, дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Комедія “Дитина в дарунок”

До уваги глядачів пропонуємо цікаву історію за п’єcою нашого сучасника, львів’янина Мирона Лисака у постановці відомого режисера Сергія Кузика, який за тридцять років поставив більше півсотні вистав у театрах Дніпра, Чернігова, Івано-Франківська, Тернополя, Коломиї, Чернівців та ін..

Ніхто не знає, на що здатна жінка заради збереження сім’ї та щастя двох дітей…

Також нікому невідомо, що керує жінкою, коли вона носить під серцем дитину… А керує нею, мабуть, одвічна істина: « у житті пробачати і жертвувати собою заради дитини можуть лише батьки!» Тому, долаючи випробування долі, жінка йде впевнено до своєї мети, і, можливо, тому вона і отримує дитину в дарунок…

П’єса написана на основі реальних подій.

Де і коли: 18:00 у театрі імені Шевченка, вул. Воскресенська, 5, 120-250 грн

Програма Зодіакальні сузір’я

Чим особливі зодіакальні сузір’я? Як зодіакальні сузір’я допомагають відшукати планети Сонячної системи на зоряному небі? В чому різниця між сузір’ями зодіаку та знаками зодіаку в астрології? Скільки сузір’їв налічує зодіакальне коло: 12 чи, все ж таки,13? В якому із зодіакальних сузір’їв Сонце перебуває найменше, а в якому – найдовше?  Чи можна побачити своє зодіакальне сузір’я на зоряному небі у свій день народження? І чи видно зодіакальні сузір’я на інших планетах Сонячної системи?

Запрошуємо дізнатися відповіді на ці питання та поринути у чарівливий світ пов’язаних із сузір’ями зодіаку міфами та легендами під час тематичної програми – «Зодіакальні сузір’я».

Де і коли: 16:30 у Планетарії, Крутогірний узвіз, 10, 170-320 грн

Виставка «Ріка кричала, вила, як поранений звір»

Проєкт був створений в рамках 5-ї Київської бієнале та вперше представлений в Довженко-Центрі (Київ).

«Нова ітерація символізує подальше життя проєкту та його переміщення вниз по течії Дніпра, в місто, здавна повʼязане з темою річки. Неподалік починаються пороги, які затопило Дніпровське водосховище. Тут жив і працював один з героїв нашої виставки історик Дмитро Яворницький, керівник Дніпробудівської археологічної експедиції та творець україноцентричного козацького образу міста. Як жодна поїздка на будівництво Дніпрогесу у 20-30-ті роки XX століття не оминала Катеринослав-Дніпропетровськ, так і ми не могли оминути нагоди запропонувати нашу оповідь на огляд сучасній дніпровській публіці», — розповідають куратори виставки.

Назва виставки — цитата з роману «Без ґрунту» письменника, що народився у Дніпрі, В. Домонтовича: «Ми стояли на березі і слухали рев збентеженої ріки. Ріка кричала, вила, як поранений звір. З рани кошлатого звіра текла блакитна кров».

В рамках експозиції зібрані роботи режисерів минулого століття — Олександра Довженка, Михаїла Кауфмана, Акселя Лундіна, Дзиґи Вертова, Івана Кавалерідзе, Леоніда Осики, Юлії Солнцевої, Арнольда Кордюма та Євгена Макарова, а також сучасних діячів — Миколи Базаркіна, Олексія Податя, Яреми Малащука та Романа Хімея.

Побачити виставку можна буде до 30 червня. Вхід вільний.

Виставка у Дніпрі створена у співпраці ГО Культура Медіальна, Національного центра Олександра Довженка та Центру візуальної культури, за фінансової підтримки Данського культурного інституту та New Democracy Fund.

Де і коли: у Центрі сучасної культури, Крутогірний узвіз, 21, вхід вільний

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: