Skip to content

У небі над Дніпром помітили яскраво-рожеве північне сяйво

У небі над Дніпром помітили яскраво-рожеве північне сяйво

Мешканці Дніпра сьогодні вночі спостерігати справжнє диво – у небі над містом чарувало північне сяйво. Рожеве світло заполонило небокрай. Також виблискував яскраво-зелений колір, – пише «Наше Місто».

Після 23 години вчорашнього дня почалася справжня казка у Дніпрі – небо засвітилося рожевим кольором. Журналісти встигли зробити декілька кадрів цієї дивовижної краси.

У небі над Дніпром помітили яскраво-рожеве північне сяйво

Мешканці Дніпра також зафіксували незвичне явище. Користувач мережі Фейсбук Євген Сергійович опублікував світлини північного сяйва та пояснив, що на камері зафіксував «пік» світіння.

За його словами, кадри були створені о 2:00 ночі, 11 травня.

«Схоже, це був g5 – найвищий «бал» аврори. Таких 3-4 за цикл буває. Цикл – 11 років», – розповідає чоловік.

Він також додав, що за іронією долі на таке північне сяйво полювали в Ісландії, Норвегії та Канаді. Але з’явилося воно саме в Україні.

«А побачити найкрутіше під власним будинком, ховаючи смартфон від неонової вивіски “Петриківські ковбаси”, щоб не псувати кадр», – жартома каже пан Євген.

Дніпрянин також пояснює, що рожевий колір з’являється, коли заряджені частинки опускаються нижче звичайного, вражаючи молекули азоту на висоті 100 км і нижче.

Фото: фейсбук-сторінка Євгена Сергійовича.

Чому відбувається північне сяйво

Під час магнітних бур сонячні викиди в космос висилають велику кількость заряджених частинок. При досягненні цих частинок магнітосфери Землі, вони взаємодіють з атмосферою, що призводить до випромінювання світла, відомого як північне сяйво. Це явище найчастіше спостерігається в районах, що найближче до полюсів, наприклад, у північних регіонах Європи, Америки та Канади.

Нагадаємо, раніше ми писали: Ніби янгол накриває Дніпро своїми крилами: у небі над містом помітили незвичне явище.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна, Унікальний Дніпро, Фотогалерея

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: