Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Яку соціальну підтримку можуть отримати у Дніпрі ветерани

Соціальна підтримка ветеранів у Дніпрі

Тисячі дніпрян щодня ризикують своїм життям на передовій, борючись за незалежність України. Їхній подвиг неможливо переоцінити, адже вони – щит, який оберігає нашу країну від ворога. Після повернення з фронту життя багатьох з них вже ніколи не буде таким, як раніше. Для воїнів, які отримали поранення та інвалідність, захищаючи нашу землю, у Дніпрі передбачений комплекс соціальних послуг. Детальніше про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Вадим вже вдруге став на захист рідної країни. Спочатку у 2014 році, а потім – у 2022, з перших днів повномасштабного вторгнення. Зі своїми побратимами він мужньо воював на сході України, захищаючи українську землю від російських окупантів. На жаль, через поранення його комісували.

Повернувшись до Дніпра, Вадим зайнявся оформленням документів. За допомогою фахівців Управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради йому вдалося швидко та без проблем вирішити всі питання.

-Потрібно було владнати багато питань з документами: це і пільги, і оформлення інвалідності, – розповідає захисник. – Я звернувся до офісу. Дякую працівникам, все швидко, в рамках, які відведені законодавством, я дуже задоволений.

Вадим – не єдиний, хто потребує допомоги. Управління соцзахисту Дніпра надає цілий спектр послуг для ветеранів та членів їх родин.

-До нас найчастіше звертаються військовслужбовці, які отримали травми, поранення, контузію внаслідок бойових дій з питань встановлення статусу інвалідності внаслідок війни, – повідомила начальниця відділу соціальних гарантій Лівобережного управління соцзахисту населення ДМР Лариса Остроуменко. – А також члени родин полеглих захисників, також з питань встановлення статусу членів родин загиблих військових.

Також серед послуг: прийом документів на забезпечення засобами реабілітації, на одноразові виплати Героям України, членам родин полеглих захисників та ветеранам, які отримали інвалідність внаслідок війни. А ще професійна адаптація ветеранів, консультування щодо психологічної допомоги і оформлення пільг.

-Станом на теперішній час у нас перебуває на обліку 1088 осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, які звернулись для підтвердження статусу і за послугами. І 1981 особа, що отримала статус члена сім’ї загиблого захисника України, – додала Лариса Остроуменко.

Тим захисникам, що отримали інвалідність внаслідок війни, передбачена одноразова виплата. Вона залежить від групи інвалідності і прожиткового мінімуму.

Розмір виплати на квітень 2024 року:

I група 1 168 000 грн

II група 876 000 грн

III група 730 000 грн

Аби отримати виплату необхідно звернутися до найближчого управління соціального захисту.

Фото з відкритих джерел.

Читайте також: Помер у лікарні через проблеми зі здоров’ям: на Дніпропетровщині прощаються з Героєм.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: