Site icon Наше Місто

Єдиний на все місто: унікальний ретроавтомобіль поповнив колекцію музею у Дніпрі

Єдиний на все місто: унікальний ретроавтомобіль поповнив колекцію музею у Дніпрі

Вже незабаром у Дніпрі буде представлений новий експонат – автомобіль Mercedes-Benz. Його історія сягає 1950-х років. Колектив музею «Машина часу» дають цьому ретроавтомобілю друге життя, а також розкривають історію його минулого власника, – пише «Наше Місто» з посиланням на ДніпроТБ.

Час, коли з’явився на світ цей автомобіль – післявоєнні п’ятдесяті. Світ відновлюється після Другої світової війни. Mercedes-Benz представляє модель «дабл ві 120», відому також як «понтон» – таку назву автівці дали через дизайн, у якому з’єднуються переднє та заднє крила, наче міст. Цей блакитний красень колись рухався вулицями Дніпра, а зараз збереглася навіть його оригінальна емблема.

Фарба зітліла від часу, є деякі сліди корозії та подряпини. Незважаючи на це, це справжня перлина. Ще тиждень тому він збагатив колекцію музею «Машина Часу», викликавши жвавий інтерес до своєї історії.

Директор музею «Машини Часу» Михайло Прудніков, розповідає, що вже зателефонував ветеранам руху «Ретро», аби спитати, чи знають вони про власника цього унікального «Мерседера».

«Я зателефонував вже і ветеранам руху “Ретро”, які ще живі. Вони кажуть, що у 70-ті роки його бачили, по проспекту Гагаріна їздив дуже часто, також його бачили в районі вулиці Суворова. Більше ніхто нічого сказати не може, ми інформацію ще збираємо», – розповідає Михайло Прудніков.

Працівники музею назвали цей Mercedes «солянкою». Попередній власник, Іван Ткач, використовував деталі з різних автомобілів для ремонту. Кермо від цієї ретро-автівки має вік понад 80 років. Проте, у музеї сподіваються відновити роботу двигуна.

«Потім нам потрібно підняти його на підйомник і подивитися, тому що в нього нехарактерна ходова. Тут поперечна ресора, як у довоєнних авто, і нам треба ідентифікувати знизу дно, чи є рама, яка система гальмування, тому що диски та колеса встановлені різні», – каже Михайло Прудніков.

Мерседес уже взялися відновлювати. І вже незабаром він займе почесне місце серед експонатів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чому дніпряни обирають преміальні авто та звідки беруть гроші.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version