Site icon Наше Місто

Чому дніпряни обирають преміальні авто та звідки беруть гроші

За кермом елітних авто: чому дніпряни обирають преміальний транспорт та звідки беруть гроші - Наше Місто

Дніпропетровська, Київська та Одеська області очолили рейтинг регіонів з найбільшою кількістю продажів преміальних авто. Жителі цих регіонів віддають перевагу таким виробникам, як БМВ, Лексус та Мерседес. Але чому дніпряни обирають для себе авто преміумкласу та звідки у них гроші – дізнавалися журналісти ДніпроТБ, – пише «Наше Місто».

За даними Укравтопрому, лише у 2024 році українці придбали майже 3 тисячі нових автомобілів у преміальному сегменті, і більшість з них відправилась саме до Київської, Дніпропетровської та Одеської областей.

Одна з цих автовласників – дніпровська блогерка Діана Власова. Дівчина тиждень тому придбала новеньку Audi за 23 тисячі доларів.

«Насправді з преміальних марок я бачу себе поки що лише на ній, ну і по бюджету я обирала лише найкращі нові машини. Я бачила себе саме на Audi, у мене було авто цієї з марки, але трохи старішої моделі, і це просто неймовірна машина. Вона дійсно класна, і я від неї в захваті», – зазначила Діана.

Але звідки у 21-річної дівчини гроші на таке дороге авто? Діана ділиться, що заробляє, працюючи блогером. Вона рекламує популярні бренди. А загалом почала відкладати на машину ще коли працювала офіціанткою, паралельно започаткувала і власний міні-бізнес.

«Створила бізнес одягу для песиків. Було і власне виробництво, і речі з Китаю, схожі на брендові, але, звичайно, не оригінали», – каже блогерка.

Дівчина згадує, що завжди мріяла про класну тачку. Вона не звертала уваги на продукцію вітчизняного автопрому. Перше авто їй подарували батьки, і це була Мазда трійка. Діана розповідає, що їй подобалася ця машина – спокійна та ніжна, але якщо треба, то може бути дуже швидкою.

Зараз дівчина ділиться, що інколи чоловіки з вікон трамвая поглядають на неї скоса і глузливо, бо, мовляв, як молода дівчина могла сама заробити на таке елітне авто.

«Я розумію, що справді є дівчата, яким дійсно купують щось цінне, можливо, за те, що вони просто дуже гарні й у чоловіка є багато грошей – він має можливість це зробити. Але є й ті, хто може самостійно придбати те, що їм хочеться, і це дійсно приємно. Цей стереотип я також не розумію, адже є й чоловіки, яких я знаю особисто, які змогли купити машину завдяки дівчині», – зауважує блогерка.

Але, як вважають більшість автолюбителів, така велика різниця у ціні лише через рекламу та статус марки.

«Існує Андроїд, а існує й Айфон. Ось такі машини, як Мерседес, БМВ, Лексус – це Айфон, а всі інші машини – це просто машини, це Андроїд. Нікого не хочу образити, просто це машини, які працюють стабільно, надійно і в яких ти відчуваєш себе впевнено», – зазначив автолюбитель Сергій Асламов.

Однак авто не лише преміумкласу стали об’єктом підвищеного попиту. Український авторинок демонструє зростання. Загалом у березні українці купили майже 7 тисяч нових машин, і це на 50% більше, ніж цього ж місяця торік.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чи ходять дніпряни до ресторанів під час війни (опитування).

Читайте також: Як у Соборному районі дніпряни відновлюють будинки після обстрілу 24 червня 2023 року.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version