Skip to content

У Дніпрі помер видатний лікар-невролог

Микола Сергійович Толубаєв помер - Наше Місто

28 квітня на 98-му році зупинилося кандидата медичних наук, доцента, відомого невролога Миколи Сергійовича Толубаєва, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на Дніпровський державний медичний університет.

Микола Сергійович пройшов яскравий життєвий і професійний шлях, оберігаючи здоров’я і даруючи якість життя тисячам наших громадян.

Народився Микола Толубаєв 20 грудня 1926 року в с. Нижня Вєдуга Воронезької області. Закінчив з відзнакою педіатричний факультет, далі отримав спеціалізацію з неврології. У 1953 році був переведений завідувачем заводської поліклініки, лікарем-невропатологом СМЧС № 61 в місті Дніпродзержинськ. З 1959 року працював лікарем-невропатологом, а в подальшому завідувачем неврологічного відділення Дніпропетровської обласної лікарні ім. І. І. Мечникова.

З 1964 року – асистент кафедри нервових хвороб Дніпропетровського державного медичного інституту. Під керівництвом професора Ф. Я. Розе Микола Сергійович у 1968 р. захищає кандидатську дисертацію «Історія та перспективи розвитку неврологічної служби в Дніпропетровській області». Активно займався науковою, викладацькою та лікарською діяльністю. Навіть сама можливість потрапити на консультацію доцента М. С. Толубаєва давали надію на одужання і вселяла оптимізм пацієнтам.

З 1986 – по 2000 рік М. С. Толубаєв працював на кафедрі неврології та нейрохірургії.

Справу його професійного життя продовжують діти, численні учні та послідовники.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким видатного лікаря.

Нагадаємо, раніше ми писали, що помер відомий письменник і громадський діяч Дмитро Капранов.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: