Skip to content

Йому було лише 26. Захисник з Кривого Рогу загинув при виконанні бойового завдання

Супрун Юлія

загинув боєць з Кроивого Рогу

23 квітня 2024 року, при виконанні службово-бойових завдань загинув захисник України з Кривого рогу 26-річний Олександр Соловйов. Це сталося пiд час ракетного удару поблизу населеного пункту Долинське Дніпровського району, повідомляє “Наше місто” з посиланням на інформацію від АТ “Кривбасзалізрудком”.

Олександр народився 16 серпня 1997 року в місті Кривий Ріг. Після закінчення школи здобув фах у Криворізькому професійному гірничо-технологічному ліцеї та Гірничому коледжі ДВНЗ “Криворізький національний університет”.

Свою трудову діяльність розпочав на Криворізькому залізорудному комбінаті, де протягом 8 місяців працював учнем прохідника учнівської дільниці шахти “Криворізька”. Згодом обіймав посаду підземного гірника слюсарно-господарської дільниці.

У 2017-2019 роках проходив строкову військову службу в Збройних силах України. Після демобілізації повернувся до роботи на рідному підприємстві. За час роботи на комбінаті опанував тонкощі гірничої справи, здобуваючи знання та навички у старших колег. Він працював на різних дільницях: бурових робіт та слюсарно-господарській. На момент загибелі обіймав посаду підземного гірника дільниці №15 (бурових робіт) шахти “Криворізька”.

Олександр зарекомендував себе як сумлінний, працьовитий та відповідальний фахівець, завжди готовий до навчання та самовдосконалення. Він користувався щирою повагою серед колег та керівництва шахти “Криворізька” та всього підприємства.

28 березня 2022 року, з початком повномасштабної агресії Росії проти України, Олександра Соловйова, як досвідченого бійця, було призвано до лав Збройних сил України. Він мав багато планів на життя, які прагнув втілити після Перемоги України.

Службу ніс у званні молодшого сержанта, командиром 3-го комендантського відділення 1-го комендантського взводу комендантської роти батальйону забезпечення військової частини 3102 Національної Гвардії України.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі пролунали вибухи.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: