Site icon Наше Місто

Стихійна торгівля у Дніпрі 90-х: як це було

Стихійна торгівля у Дніпрі 90-х: як це було

Після переходу від планової до ринкової економіки на початку 1990-х років мешканці Дніпра (тоді – Дніпропетровська) були змушені виживати. Десятки років вони не мали практики зайняття власною справою, сподіваючись на соціальні гарантії від держави. Але економіка була у стадії глибокої стагнації. Зазначимо, що лише у 1993 році інфляція склала більше 10 тисяч відсотків. Людям банально треба було щось їсти. Вони продавали чи обмінювали речі на стихійних ринках, які були по всьому місту, пише «Наше місто».

Один з таких ринків розгорнувся на центральній площ міста. Зараз вона називається “Європейська”. В основному тут торгували харчами. Причому, якість товару особливо нікого не хвилювала. Тут можна було придбати соління, м’ясо, алкоголь. Такий  самий ринок був поряд з будівлею Дитячого світу. Зараз тут розташований «Пасаж». Той ринок називався опт. Те, що пропонували на прилавках, не дуже відрізнялося від асортименту торгових рядів, що знаходились на нинішній «Європейці».

Але одним з найпопулярніших у 1990-х роках був Троїцький базар. Тут можна було не лише купити-продати речі, а й обміняти їх.      Саме натуральний бартер приваблював мешканців міста.

Із плином часу торгівля набула більш цивілізованих форм. Були зведені торговельні павільйони, ТРЦ. Стихійна торгівля збереглася лише у віддалених куточках Дніпра.

У матеріалі використані фото Володимира Рязанова.

Раніше ми писали, де у Дніпрі знаходився майданчик ганьби і що там можна було побачити.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version