Skip to content

Захищав Україну з перших днів війни: у Кривому Розі провели в останню путь загиблого Героя

Захищав Україну з перших днів війни: у Кривому Розі провели в останню путь загиблого Героя

22 квітня понад 200 криворіжців зібралися разом, аби провести в останню путь 42-річного воїна Миколу Мамаша. Чоловік ще на початку широкомасштабної війни добровільно доєднався до Сил оборони та захищав Україну на різних напрямках, – пише «Наше Місто» з посиланням на Перший Міський.

13 квітня, в бою поблизу населеного пункту Урожайне Донецької області загинув від влучання ворожого дрона захисник Микола Мамаш. Його посмертно нагородили нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.

Захищав Україну з перших днів війни: у Кривому Розі провели в останню путь загиблого Героя

У цивільному житті чоловік працював на шахті імені Колачевського. Проте мирне життя закінчилося, коли почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну. Коли окупанти рушили на нашу землю – Микола Мамаш вступив у лави Національної гвардії до в/ч 3011. Він ніс службу стрільцем 2 відділення 3 стрілецького взводу стрілецької роти 1 стрілецького батальйону.

Побратими розповідають, що на фронті Микола виконував усі свої обов’язки та завжди допомагав іншим.

«Коли мене контузило, в мене мова пропала і я передав йому командування. І він три доби корегував артилерію – два штурми відбили. Як би не він, може, і нас вже б не було», – розповів побратим Миколи.

Вони діляться, що на військового завжди можна було покластися.

«Він був найкращим моїм другом. Коли заходили на Урожайне, чотири доби нас рівняли. Він вийшов звідти контужений. Хлопці є поранені. Його прокапали і знову зайшов на позиції», – про це розповів другий  побратим, з яким Микола нищив ворогів на Херсонському та Донецькому напрямку.

У чоловіка залишилися син, дружина й мати.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям та усім тим, хто колись знав захисника, справжнього патріота своєї країни, який самовіддано боронив нашу землю від російських загарбників до останнього подиху. Схиляємо голови у скорботі. Вічна пам’ять Герою.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на війні загинув 27-річний Герой з Кривого Рогу Микита Іванов. У нього залишилися дружина та маленька донька.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: