Site icon Наше Місто

Програму Є Відновлення в Україні планують розширити на тимчасово окуповані території

Програму Є Відновлення в Україні планують розширити на тимчасово окуповані території - Наше Місто

В Україні завершили експеримент, який передбачає дистанційну можливість підтвердження факту знищеного майна, яке знаходиться на тимчасово окупованих територіях або тих, де ведуться бойові дії. Про це заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталя Козловська заявила під час тренінгу від ГО «Інтерньюз-Україна», пише «Наше місто».

«Над цим проектом ми довго працювали спільно з ПРООН (агентство Організації Об’єднаних Націй, що спеціалізується на питаннях розвитку,  – ред.). Він базується на аналізі космічних знімків у наборі бази даних ГІС (геоінформаційні системи). Застосування продукту перевіряли на Ірпені Київської області. В ПРООН порівнювали фактичний стан речей, сформований органами місцевого самоврядування при візуальному огляді, і космічні знімки. Аналіз показав співпадіння на 88%. Наразі чекаємо розповсюдження цієї складової на всю окуповану частину країни і там, де ведуться бойові дії. Щоб люди, які стали вимушеними переселенцями, змогли, не чекаючи закінченні війни, реалізувати свої права на придбання житла», – сказала вона.

За інформацією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, станом на 12 квітня 2024 року за результатами роботи програми Є Відновлення вже більше 2200 родин отримали нове житло на суму біля 4,5 млрд. грн. Середня сума реалізованого сертифікату – 1,7 млн грн. Всього громадяни подали вже 12,2 тисяч заяв на отримання компенсації, а 5,5 тисяч вже мають сформовані житлові сертифікати.

Читайте також: Програма «єВідновлення»: з якими юридичними проблемами стикаються постраждалі у Дніпрі.

Фото: Фейсбук Наталії Козловської.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version