Site icon Наше Місто

Нюд, квіти та зелений: модні дизайнери з Дніпра показали тренди сезону

тренди сезону весна-літо 2024

Війна в Україні змусила мільйони людей змінити своє життя і не оминула Дніпро, але наше рідне місто продовжує жити. І життя це не лише про виживання, але й про самовираження, зокрема й через моду. Попри труднощі воєнного часу, жінки знаходять способи виразити себе через моду. Дехто використовує  одяг, щоб показати свою підтримку Україні, носячи вишиванки чи сині та жовті кольори. Інші використовують моду, щоб відчути себе більш впевнено та красиво. Яким буде сезон весна-літо 2024 та що радять дніпрянкам місцеві дизайнери, розбирався кореспондент “Нашого міста”.

З одного боку, війна призвела до практичності. Люди обирають одяг, який зручний і практичний, щоб у ньому можна було легко пересуватися та виконувати свої повсякденні справи. Це часто – спортивний стиль чи його поєднання з більш елегантними предметами.

З іншого боку, війна також підкреслила важливість самовираження та краси. Жінки в Дніпрі все частіше обирають одяг, який підкреслює їхню жіночність – сукні, спідниці та блузки. Це спосіб показати, що вони не здаються і не втрачають надії на майбутнє.

У тренді – жіночність

Хоча комфорт і практичність залишаються пріоритетними, у дніпровській моді з’явився новий тренд – жіночність.

Жінки Дніпра прагнуть підкреслити свою красу та силу, навіть у найскладніші часи. Це проявляється у виборі одягу, аксесуарів та зачісок. Все частіше вони замість джинсів обирають сукні, спідниці та блузки.

Це може бути пов’язано з тим, що жінки хочуть відчути себе більш жіночними та впевненими у цей складний час. Одягаючись красиво, вони можуть нагадати собі про те, що сильні та гарні, і що життя продовжується.

Я би дуже хотіла, щоб кожна дівчинка не боялась експериментувати з образами та додавати до них щось цікавеньке – квіти, або чепчик, або мереживну сукню, або взагалі тонесенькі шкарпетки, щоб образ був цікавий, щоб за допомогою таких деталей жінки розкривали себе, – радить дніпровська дизайнерка Марі Лі.

Популярні тренди жіночого одягу в Дніпрі

Квіти несуть оптимізм та надію

На світових подіумах та вулицях міст все частіше можна помітити дуже жіночний тренд, де головну роль відіграють квіти. Цей чарівний тренд несе красу, оптимізм та надію у світ, який здається похмурим та сірим. Ніжні пелюстки та яскраві барви розквітають на сукнях, блузках та аксесуарах, підкреслюючи жіночність та витонченість.

Зараз відкривається сезон на жіночність і це дуже круто, тому що у тренді буде багато мережива, принтів, багато квітів, рюшів. В тренді мереживні спідниці. Окремо скажу про такий тренд як мереживні чепчики з паєтками. Головні убори круто доповнюють образ, додають родзинку. Тому сміливо експериментуйте, – каже дніпровська дизайнерка Марі Лі.

Нещодавно наша землячка Марі Лі вразила шанувальників моди одразу двома дуже жіночними кардиганами з трояндами. Дизайнерка зізнається, що дуже полюбляє створювати в’язані лагідні речі.

З першого погляду – дуже проста модель та все легко, але потрібно зрозуміти, як сконструювати цей кардиган. На кожний з них окремо в’яжеться 22 квітки і до них 44 листочки. Якщо б ці квіти були на кардигані не з такими широкими рукавами, то вони  виглядали б зовсім по-іншому. Ще дуже круто, що туди окрім квітів можна чіпляти все що завгодно, навіть фрукти. Це за побажанням замовника. Мої замовниці полюбляють троянди, а я б за своїм смаком зробила б кардиган з вишнями, – розповідає Марі Лі.

Модна блуза з чоловічої сорочки

Багато трендових рюшів та мережива й на вишуканих ексклюзивних сорочках від дніпровської дизайнерки Марі Лі. Всі моделі – перероблені з вінтажного одягу.

За основу береться чоловіча сорочка і на неї за фронтами та кольорами підбирається тканина з інших сорочок, або з вечірніх і навіть з дитячих суконь – знаходиться щось цікаве. Тканина з’єднується з мереживом. Такі сорочки  неможливо зробити однаковими. Коли дівчата їх замовляють – вони мені кидають три варіанти того що їм подобається і ми обираємо щось середнє. Тому для замовниці завжди  є певний сюрприз, тому що спочатку ніхто не розуміє, як воно виглядатиме остаточно, – пояснює дизайнерка. 

Прощання з андрогінністю

Здається, що жіночність – це вічний тренд, який ніколи не вийде з моди. Попри це, довгі роки він “відпочивав”. І ось нарешті повертається, радіє  експерт з персонального стилю та релукер Наталя Карабутова

Нові тренди пропонують безліч можливостей створити стильні та елегантні образи, які підкреслять вашу індивідуальність.

Світ моди змінюється. Нарешті андрогінність відходить у минуле, жінки знову вибирають ніжність і спокусливість, підкреслюють талію та груди, приваблюють і манять своєю м’якістю та пластичністю, – каже Наталя Карабутова.

Актуальні тренди сезону весна-літо 2024

Квітка пустелі та лимонний льодяник

Наприкінці кожного року американський інститут кольору Pantone визнвчає тренди наступного року. У цьому сезоні виділені три основні кольори й всі вони нюдових тонів:

На думку експерта з персонального стилю та релукера Наталі Карабутової такі кольори року свідчать про те, що люди хочуть розслабитися та відпочити, тому вони обирають не яскраві, а нюдові відтінки. 

Люди втомилися від напруження – про це кажуть кольори 2024 від Pantone. Я розкажу вам, як їх визначають. У світових столицях стоять камери, які цілий рік знімають людей на великих пішохідних переходах. Це все ділиться на пікселі, потім їх аналізують й обирають ті, що зустрічаються найчастіше. В останні роки це робить штучний інтелект, – розповідає Наталя Карабутова.

Особисто вона радить модницям додати у свій гардероб зелений колір.

Зеленого дуже мало на вулицях, але це найгармонійніший колір, що поєднує у собі емоції та інтелект. У зеленому кольорі людина одразу заспокоюється, – каже релукер.

Вона радить підбирати відтінок зеленого до свого типу зовнішності.

Зелений колір має різні відтінки – холодний зелений чи теплий зелений. Пасує чи ні колір – це лише у портретній зоні. Якщо колір яскравіший за обличчя, то він його з’їдає – обличчя майже не видно й жінки роблять більш яскравий макіяж. На цей випадок є такий лайфхак – одягнути білу сорочку чи футболку (висвітлити обличчя) й на неї вже можна будь-який зелений піджак одягати, – каже Наталя Карабутова

Важливо зазначити, що мода – це не лише про те, щоб виглядати стильно. Незалежно від того, який одяг ви обираєте, найголовніше – це те, щоб ви відчували себе в ньому комфортно та впевнено.

Нагадаємо, раніше ми писали, як модні дизайнери Дніпра працюють під час війни та просувають Україну.

Категорія: Новини Дніпра, Тема дня, Унікальний Дніпро

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version