Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Зелений Котобус та пухнасті Танукі: як виглядає сквер Металургів у Дніпрі навесні

Зелений Котобус, та пухнасті Танукі: як виглядає сквер Металургів у Дніпрі навесні

У Дніпрі у сквері Металургів все навколо зеленіє та розквітає. Сюди все більше приходять відпочивати дніпряни та гості міста. Однією з особливостей скверу є унікальні зелені фігури, які мають вигляд топіаріїв – прикрас для ландшафту. Вони створені у вигляді мультиплікаційних персонажів-велетнів. Фотограф «Нашого Міста» Валерій Кравченко зробив весняні світлини чарівного скверу.

Зелений Котобус та пухнасті Танукі: як виглядає сквер Металургів у Дніпрі навесні

У сквері Металургів у Дніпрі зараз панує особлива весняна атмосфера, що манить прихильників природи та спокою до своїх затишних алей. Все навколо вже прокинулося після зимового сну та змінило свої фарби на яскраво-зелені. Сюди приходять відпочивати люди, гріючись на сонечку та споглядаючи цікавий ландшафт.

Родзинка скверу – Котобус, Тоторо і дві Танукі. Це мультиплікаційні персонажі, які створені за мотивами мультиків всесвітньо відомого японського режисера Хаяо Міядзакі. Проте, на відмінну від мультфільмів, у сквері вони мають яскраво-зелений колір, ніби справжні топіарії з натуральних кущів.

Зелений Котобус та пухнасті Танукі: як виглядає сквер Металургів у Дніпрі навесні

За сюжетом відомого аніме, Тоторо – охоронник лісу, а Котобус – величезний кіт, який виконує функцію автобуса для Тоторо. Натомість Тануні – чарівні єноти у японському фольклорі. Саме ним й присвячені інсталяції у сквері Металургів.

Тут у сквері із задоволенням гуляють батьки з дітьми та фотографуються на тлі улюблених героїв. Ці унікальні місця зараз наповнені співом пташок та шумом листя, що створює справжній оазис спокою та краси. Відвідуючи це місце, можна майже миттєво перенестись у світ казки.

Фото: Валерій Кравченко.

Нагадаємо, раніше ми писали: Сквер Прибережний у Дніпрі: як виглядає унікальна зона відпочинку на початку весни.

Читайте також, як виглядає Парк Шевченка у Дніпрі у квітні

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Фотогалерея

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: