Skip to content

Ціни на шоколад б’ють рекорди: що кажуть дніпровські кондитери

Ксенія Куземко

Ціни на шоколад б’ють рекорди

Ціни на какао стрімко зростають, що може призвести до збільшення вартості солодощів. Кондитери вже відчули стрибок цін у березні, і, ймовірно, це лише початок. Про це пише «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.

Аліса, кондитер з 6-річним досвідом, використовує близько 15 кілограмів шоколаду на тиждень для виготовлення тортів, випічки та макарунів. Дівчина каже, подорожчання у кондитерській відчули ще на початку березня.

Завдяки вірним шанувальникам, кондитерська тримається на плаву. Ціна шоколаду, на жаль, змушена йти вгору, адже вартість какао-бобів сягнула рекордного максимуму. За даними Блумберга, ринок какао-бобів переживає небувалі потрясіння. Неврожайні збори у ключових виробників Західної Африки – ось головна причина стрибка цін.

Економісти запевняють, що ситуація доволі складна й потребує комплексного вирішення.

Також він каже, що виробники шоколаду адаптуються до потреб покупців, тому значна частина українців може не відчути значного подорожчання ласощів. Західні ЗМІ очікують, що високі ціни на шоколад протримаються протягом певного часу.

Однак економіст не відкидає й іншого сценарію: за його словами, протягом року ціни на какао-боби можуть знову знизитися.

Раніше ми писали, у Дніпрі різко впала ціна на ранню полуницю.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: