Skip to content

Аномальне тепло та небезпечні погодні явища: якою буде погода в Україні до кінця весни

Ксенія Куземко

Якою буде погода в Україні до кінця весни

Цієї весни українці насолоджуються аномально теплою погодою, яка побила деякі температурні рекорди. Проте, цікаво, що ж нас чекає далі? Яка погода очікується в Україні протягом наступних місяців – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на УНІАН.

За словами кандидатки географічних наук, завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віри Балабух, на нас чекає аномально теплий квітень. Прогнози свідчать про те, що середня температура повітря буде значно вища за норму. Очікується, що в різних регіонах вона буде на 2-4 градуси вище, а можливо й більше.

«Очікується, що квітень цього року буде теплішим зазвичай. Прогнозується, що середня місячна температура повітря буде вище норми на 2-4 градуси. Це означає, що нас чекає приємна та комфортна весна з потеплінням», – розповіла вона.

Також вона додала, що опадів у квітні очікується в межах норми.

Також експерт не виключила й небезпечні погодні явища. Наприклад, як нещодавній буревій – це лише один із прикладів небезпечних погодних явищ, які можуть трапитися в Україні протягом весни. За словами експертів, існує ймовірність виникнення інших небезпечних погодних умов.

“Насправді досить сильні, скажімо, пориви вітру спостерігалися. Але це й не дивно, тому що, вибачте, якщо у нас температура повітря 1 і навіть 2 квітня сягала 25-ти, а місцями навіть 29-ти градусів, і після цього вона знизилася на 15 градусів, прийшла інша повітряна маса з півночі, на зміну субтропічним і тропічним повітряним масам прийшли арктичні і атлантичні повітряні маси з різними характеристиками… Ми спостерігали такі дуже сильні вітри, пориви вітру сягали більше 20 метрів за секунду. Грози, шквали місцями”, – нагадала метеоролог.

За її словами, небезпечні явища погоди можливі й надалі.

“Якщо ми говоримо про цей період, за такої температури повітря, за таких умов, у нас можуть виникати вже зараз місцями грози, які можуть супроводжуватися і шквалом, і градом, і зливами”, – говорить Віра Балабух.

Травень в Україні буде теплішим, ніж зазвичай, але не таким аномально спекотним, як квітень.

За словами синоптика Віри Балабух, хоча квітень очікується на 2-4 градуси вище за норму, травень може бути не таким екстремально теплим. Проте, загалом, травень також прогнозується теплим.

Раніше ми писали, снігопад після аномальної спеки у квітні: чи варто чекати у Дніпрі.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: