Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Що таке чекап організму і чи користується він популярністю у Дніпрі

Що таке чекап організму

У сучасному світі, коли темп життя постійно зростає, а стреси стають невід’ємною частиною нашого буття, важливо не забувати про найголовніше – здоров’я. Що таке check-up всього організму та чому важливо регулярно проходити обстеження – читайте в матеріалі «Наше місто».

У перекладі з англійської check-up – перевірка. Тобто комплексне обстеження, яке дозволяє оцінити загальний стан здоров’я людини та виявити на ранній стадії можливі захворювання. У Дніпрі чекапи ще не стали популярними. І лікарі закликають містян проходити профілактичні огляди, адже раннє виявлення захворювань значно полегшує їх лікування.

– Чекап дає можливість лікарю оцінити стан здоров’я пацієнта та виявити ризик виникнення захворювань на ранніх стадіях, – повідомила Анна Володимирівна. – Всесвітня організації охорони здоров’я рекомендує людям до сорокарічного віку проходити повне обстеження організму один раз на 2-3 роки. А після сорока років – щорічно. На жаль, багато пацієнтів вважають, що профілактичні обстеження зараз не на часі. Тому, користуючись нагодою, хочу закликати мешканців Дніпра, щоб вони не зволікали і дбали про своє здоров’я. Щоб там не було – життя продовжується. Потрібно берегти себе. Тим паче, що зараз кожен пацієнт може звернутися до свого сімейного лікаря, взяти необхідні електронні направлення для проходження лабораторних чи інструментальних методів дослідження. Сімейний лікар, знаючи своїх пацієнтів та їхній спосіб життя, може скласти індивідуальний план обстеження. Пройти їх можна абсолютно безкоштовно. 

Чекапи бувають як загальні, так і вузькоспрямовані, поглиблені, наприклад, якщо у вас є скарги на роботу конкретних органів або у вашій сім’ї є випадки хронічних хвороб.

Те, що ви добре почуваєтеся, не означає, що ви повністю здорові: багато захворювань на ранніх стадіях мають безсимптомний перебіг. Виявити їх можна лише під час комплексного обстеження організму, тому не втрачайте шанс виявити проблему на початковій стадії. Так ви пройдете лікування з мінімальними зусиллями.

Зверніться до свого сімейного лікаря, щоб отримати більше інформації про чекапи.

Фото Валерія Кравченка.

Читайте також: У Дніпрі підприємство «Дніпроводоканал» пропонує вакансії для мешканців та переселенців.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: