Site icon Наше Місто

У Дніпропетровській області на місці старої копальні утворилося стометрове провалля

У Дніпропетровській області на місці старої копальні утворилося стометрове провалля

У Кривому Розі утворилося провалля глибиною понад 100 метрів та площею близько 200. Масштаби ями зростають щодня, і існує загроза повторного обвалу землі в промисловій зоні, – передає «Наше Місто» з посиланням на Суспільне Новини.

Відстань від місця провалля у Кривому Розі до житлових районів становить близько трьох кілометрів. Навіть попри заборону перебування у цьому місці через небезпеку, місцеві екстремали приїхали сюди, аби побачити утворену вирву. Анатолій Новак, який вивчає та фотографує Кривий Ріг вже понад 10 років, дізнався про вирву від друзів і першим опублікував про це явище в соціальних мережах.

Анатолій зазначає, що цей район раніше був популярним серед любителів екстремального відпочинку через схожі провалля, одне з яких з’явилося у 2012 році. Ще одне, відоме як “Чаша”, з’явилося наприкінці 80-х років минулого століття і було заповнене водою.

«Це територія рудника імені Кірова, добували у нас, як завжди залізну руду. Прям видно камеру, видно, що є “потолочна” іще можна кудись далі піти. Ота земля, яка зверху була, вона вся провалилась вниз і в принципі всю камеру не засипала, тому місця під землею дуже багато», — розповів чоловік.

Зазвичай такі провалля утворюються навесні, коли ґрунт стає щільнішим, або внаслідок вибухів чи землетрусів. Окрім того, за словами Анатолія, Кривий Ріг частково стоїть на бурових камерах, де колись видобувалась залізна руда. Ці камери знаходяться дуже близько до поверхні землі і поступово провалюються.

Володимир Гайдаш, представник промислового підприємства, на території якого виникло провалля, підтверджує, що роботи з видобутку руди тут давно припинені, що створює загрозу обвалу. Тому це місце дійсно небезпечне.

Екологиня Анна Амбросова також зазначила, що значна частина території міста знаходиться над порожнинами, які становлять загрозу.

«Майже 40% площі міста Кривого Рогу це відвали, кар’єри, хвостосховища, провальні зони», — пояснила вона.

Площа провалля постійно збільшується, тому місцевих мешканців закликають утриматися від прогулянок в небезпечній зоні.

Фото: Суспільне Новини.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Кривому Розі відкрилась виставка відомого художника з Дніпра.

Читайте також: Мешканець з Павлограду тричі став лотерейним переможцем.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version