Site icon Наше Місто

Студентам-чоловікам до 22 років дозволено виїзд закордон: що про це кажуть дніпровські освітяни

2 квітня Кабінет міністрів України прийняв рішення, згідно якому студенти-чоловіки віком від 18 до 22 років можуть виїжджати закордон на стажування протягом одного семестру. Про це повідомляє «Наше місто».

– Академічна мобільність — можливість для студентів тимчасово виїхати за кордон для навчання чи стажування, щоб здобути нові знання та досвід, – написав на своїй сторінці у фейсбуці міністр освіти та науки України Оксен Лісовий. – Для університетів — це також спосіб зміцнити партнерства з іноземними закладами. Через воєнний стан у програмах академічної мобільності нині беруть участь лише дівчата. І студенти неодноразово зверталися з цим питанням до президента Володимира Зеленського. Тож уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм  — строком на один семестр. Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування).

Для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме. У той самий час варто зазначити, що для того, щоб взяти участьу стажуванні, студенту треба мати високі бали і виконати низку вимог, які встановлюють засновники тієї чи іншої програми.

 Дніпровські викладачі вишів уже висловили свою думку щодо цієї гарної новини.

 – Це позитивний результат довготривалої спільної роботи освітянської спільноти, – вважає Олександр Азюковський  –  ректор НТУ «Дніпровська політехніка». –  Вдячний за підтримку Міністерству освіти і науки України , за позицію профільного комітету Верховної Ради України та за системну увагу до вищої освіти Юлії Гришиній.

 – Це дуже важливий крок забезпечення інтернаціоналізації вищої освіти, –  доповнює Микола Трегуб – проректор з перспективного розвитку в НТУ “Дніпровська політехніка”.  – Важливо, щоб наші здобувачі бачили кращі практики, які стануть основою відбудови України.

Фото з відкритих джерел.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як у Дніпрі відбувається об’єднання вишів.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Освіта

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version