Site icon Наше Місто

Після капітального ремонту будинку на вул. Енеїди, 26 дніпряни повернуться практично до нових квартир

Внаслідок лютневої атаки на Дніпро було частково зруйновано багатоповерхівку на вулиці Енеїди, 26. Мешканці першої секції будинку тимчасово відселені. Сьогодні підготовлено кошторисно-проектну документацію для проведення капітального ремонту, який розпочнеться вже у квітні. Про це повідомляє сайт “Наше місто”.

23 лютого став моторошним днем для голови ОСББ “Бажова,26” Галини Голубятникової. Ворожий безпілотник перетворив її квартиру на дірку. На щастя, сама Галина Петрівна залишилася живою.

– Моя 72-а квартира лежить на сьомому поверсі, – розповідає голова ОСББ. – Загинула жінка з восьмого поверху та 69-річний чоловік із квартири по сусідству. Я дивом вижила. Моєї квартири немає, знищено всю документацію щодо нашого ОСББ.

Були комісії, які встановили технічний стан постраждалої секції будинку. Імовірність зміщування плит перекриття становить близько 60%.

Через аварійний стан багатоповерхівки довелося відселити всіх мешканців пошкодженої секції будинку.

– Будівлю розділено деформаційним швом, – зазначає технічний експерт Денис Зезюков. – Пошкоджено першу секцію будинку, другу не порушено. Потрапити до своїх квартир мешканці перших двох під’їздів зможуть лише після завершення ремонтних робіт.

Представники міської влади планують розпочати демонтаж пошкодженої частини будинку вже у квітні.

– Наразі завершено акт обстеження, – каже Владислав Макарець, начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради. – Підготовлена проектно-кошторисна документація проекту організації проведення капітального ремонту.  Тобто що і як демонтувати, де встановити кран, тощо. Поки ми ще не розуміємо, скільки квартир потрібно буде демонтувати. Сподіваємося, що до кінця квітня буде встановлений кран та розпочнеться демонтаж. За попередніми оцінками, роботи можуть зайняти від півроку до року. Але після капітального ремонту люди повернуться практично до нових квартир.

Зазначимо, що поки триватимуть ремонтно-відновлювальні роботи міська влада подбала про те, щоб люди мали змогу якось  вирішити питання з житлом.

– На березневої сесії міськради прийнято рішення надати людям щомісячну допомогу для вирішення житлово-побутових питань, – зазначає Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР. –  На однокімнатну квартиру – 9 тисяч гривень,  на двокімнатну – 13 тисяч, на трьох або чотирьох кімнатні – 15 тисяч. Ця сума буде виплачуватись на весь час проведення ремонтних робіт.

Раніше ми писали про те, що  багатоповерхівка, в яку влучив шахед, сильно постраждала. У ній вщент зруйновано три квартири. У багатьох вилетіли вікна і двері.

Категорія: Важливо, Війна, Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version