Site icon Наше Місто

В Україні власникам квартир та будинків потрібно терміново підтвердити право власності

В Украине владельцам квартир и домов нужно срочно подтвердить право собственности

Українцям, які володіють нерухомим майном, право на яке було набуте до 2013 року, важливо терміново зареєструвати цю власність у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на Радіо Трек.

До 2013 року процедура реєстрації права власності на нерухоме майно здійснювалася через реєстр прав власності на нерухоме майно, який тепер є частиною Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Для нерухомості, такої як квартири, будинки тощо, реєстрація проводилася через Бюро технічної інвентаризації, з видачею відповідних документів або проставленням відміток на самому документі.

Якщо право було набуте раніше, наприклад, у 80-90-х роках без використання нотаріальних бланків і не було зареєстроване в БТІ, то таке право не є належним чином зареєстрованим і потребує реєстрації у Державному реєстрі речових прав. Таке майно потрібно зареєструвати, оскільки власність на нього не було правильно зафіксоване.

Якщо документи мають відмітки БТІ або витяг з реєстру БТІ, то вони вважаються належним чином оформленими, і право власності вважається зареєстрованим. Такі документи є дійсними, але у разі відчуження майна або продажу інформацію про реєстрацію потрібно перенести до Державного реєстру прав.

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно відображає факти набуття, зміни або припинення прав на майно та є важливою для забезпечення юридичної впевненості. Підготовка необхідних документів та звернення до відповідних органів дозволить отримати витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно протягом 5 робочих днів.

Переваги реєстрації права власності у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно включають спрощене замовлення адміністративних послуг та юридичну силу зареєстрованих прав перед третіми особами. Також це сприяє захисту майна від шахрайства.

Окрім того, платити за такі послуги власникам майна не треба, оскільки право було зареєстровано до 2013 року.

Як підтвердити право власності

Аби внести дані, необхідно:

Нагадаємо, раніше ми писали: Грошова допомога від ООН: хто і як може отримати виплати.

Читайте також: У Дніпрі у сквері Героїв масово квітнуть крокуси: яскраві фото.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version