Site icon Наше Місто

Справжня весна настане не скоро: яку погоду очікувати у Дніпрі на початку квітня

Настоящая весна наступит не скоро: какую погоду ожидать в Днепре в начале апреля

Хоч вже й минула майже чверть року, лише нещодавно в Україні закінчилася прохолодна, часом дощова погода. Останніми днями у Дніпрі спостерігаються достатньо висока, як для кінця березня, температура. Проте чи надовго це, – розповість «Наше Місто» з посиланням на ТСН та синоптичні сайти.

Багаторічні спостереження показали, що абсолютний мінімум температури повітря у квітні становить 22 градуси морозу. Абсолютний максимум температури – 33 градуси тепла. Наразі у Дніпрі, як і по всій Україні, спостерігається тепла сонячна погода.

«Вже за кілька діб температура вдень підвищиться до +22-24 градусів. Але це короткочасне потепління, потім дещо похолодає, хоча температурне тло залишиться вище норми. Середньомісячна температура у квітні зазвичай 7-11 градусів тепла», – розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко у коментарі ТСН.

Він також додав, що квітень також характерний тим, що на всій території України починають гриміти грози. Окрім того, мінусові температури вночі та вранці зафіксовано метеорологами не лише у квітні, а навіть після 20 травня.

Загалом у Дніпропетровській області, тобто у центрі України, синоптики не прогнозують ні так званих потужних температурних гойдалок, ні сильних злив з грозами, як у західних і північних областях.

Прогноз погоди у Дніпрі на початок квітня

Загалом перші тижні квітня подарують нам незначні температурні коливання. Протягом двох тижнів температура буде змінюватися від +24 градусів тепла до +13 вдень. Проте середня температура протягом двох тижнів становитиме 18-19 градусів тепла вдень.

Перші дні квітня будуть теплими, 1 числа температура становитиме +22 градуси вдень та +9 вночі. Проте до кінця першого тижня тепло спаде, температура повітря може опуститися до +13 градусів вдень та +7 вночі. Також спостерігатиметься похмура погода та навіть опади. Але вже другий тиждень квітня подарує дніпрянам сонячну, більш теплу погоду.

Раніше ми писали: У Дніпрі у сквері Героїв масово квітнуть крокуси: яскраві фото.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version