Site icon Наше Місто

Покликання – рятувати птахів: історія відомої зооволонтерки з Дніпра

Птахи, як і люди, старіють і хворіють. З ними також, як і з нами, може статися багато чого неприємного.  Допомагає пернатим професійний біолог дніпрянка Вероніка Конькова, завдяки якій десятки птахів залишилися живі. Про це повідомляє сайт “Наше місто”.

Понад 20 років тому випускниця Таврійського національного університету переїхала до Дніпра, де згодом стала зооволонтеркою.

– За освітою я біолог, але за фахом практично не працювала, здебільшого була офісним співробітником оптових підприємств, – зазначає Вероніка. – Захоплювалася гірським велоспортом, традиційним японським фехтуванням. Останніми роками я зооволонтерка, а сьогодні співробітниця спеціалізованого притулку для диких птахів “Садиба Нюшаник”.

Звісно, кожне врятоване пташине життя – окрема історія, яка лишається в пам’яті нашої землячки назавжди. Нерідко допомоги потребують сильні та горді птахи.

Кілька років тому зооволонтерка допомогла врятувати пораненого канюка, якого назвали Сайханом.

Що символізує це ім’я?

– У перекладі з монгольської це означає красивий, – пояснює Вероніка Конькова, – і він справді красивий. На жаль, канюк уже не міг повернутися на свою північну батьківщину. Але, сподіваюся, що доля пернатого хижака склалася щасливо.

У лютому 2024-го рятували червонокнижного орлана-білохвоста.

– Знайшли його в Обухівці, у лісі, – розповідає зооволонтерка. – Птах дуже віковий. З артрозом, легеневою інфекцією. Орлан самостійно полювати не міг і був виснажений. Доставили його в київський реабілітаційний центр. Нехай він живе довше!

Раніше ми писали про те, як і чим годувати міських птахів.

Категорія: Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version