Site icon Наше Місто

До України йде пилова хмара з Сахари: що буде з якістю повітря з 1 квітня

В Украину идет пылевое облако из Сахары: что будет с качеством воздуха с 1 апреля

Частину неба Європи затьмарив пил з пустелі Сахари. Останні два дні пилова хмара спостерігається й у Прикарпатті. Тому вже 1 квітня прогнозується погіршення якості повітря і на території усієї України, – повідомляє «Наше Місто» з посиланням на Der Spiegel.

Найближчими днями в Україні очікується значне погіршення якості повітря. За повідомленнями Гідрометцентру, до нас прибуває пилова хмара з пустелі Сахара.

Вже зараз тони піщаного пилу занесло вітром до Європи. У деяких регіонах Німеччини, Франції та Швейцарії небо забарвилося у жовтувато-жовтогарячий колір.

Вчора пилова хмара накрила Прикарпаття, а вже завтра, 1 квітня, очікується, що вона охопить майже всю територію України. Небо буде тьмяним, при цьому температура повітря сягатиме +25°C.

Пустеля Сахара щороку викидає в атмосферу від 60 до 200 мільйонів тонн мінерального пилу. Більші частинки швидко осідають на землю, але найдрібніші можуть долати тисячі кілометрів.

Нещодавно хмара пилу з Сахари суттєво погіршила якість повітря в деяких регіонах.

Метеоролог швейцарської телерадіокомпанії SRF зазначив, що концентрація пилу сягнула 180 тисяч тонн – це приблизно вдвічі більше, ніж під час подібних пилових бур за останні роки.

Нагадаємо, раніше ми писали: Справжня весна настане не скоро: яку погоду очікувати у Дніпрі на початку квітня.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version