Site icon Наше Місто

Вивозить бійців з-під ворожого вогню: історія військового з ТрО Дніпра

Вивозить бійців з-під ворожого вогню: історія військового з ТрО Дніпра

Ігор – 54-річний воїн 128 бригади ТрО, який жартома називає себе водієм Дракона. Він, ризикуючи життям, вивозить поранених побратимів з-під ворожого вогню. Коли у лютому 2022 року розпочалась повномасштабна війна, Ігор, не вагаючись, пішов боронити свою землю. Спочатку він служив стрільцем, потім зв’язківцем, а згодом, через проблеми зі здоров’ям, пересів за кермо евакуаційного багі, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу 128 бригади ТрО.

У лютому 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Ігор не вагаючись став на захист країни. Зараз він служить водієм – вивозить з гарячих точок поранених бійців.

«Дракон» – це потужний багі, придбаний бійцями за власні кошти. Він оснащений дволітровим двигуном, що робить його незамінним на бездоріжжі. З обох боків багі закріплені ноші для важких поранених, а ззаду – платформа для легкопоранених. За словами Ігоря, бувало, що за один рейс евакуйовували до шести «трьохсотих».

Їздити доводиться в темряві, на високій швидкості, обминаючи мінні поля та вирви від снарядів.

«Моя справа проскочити на точку евакуації, я навіть не встаю з-за керма. Щойно поранені завантажені – тисну на акселератор, щоб не встигли відреагувати російські навідники дронів і мінометів», – каже водій Дракона.

Нещодавно Ігор за один рейс вивіз з поля бою двох важко поранених бійців та одного з контузією. За словами лікарів, евакуація врятувала життя двом з них.

Нагадаємо, раніше ми писали історію бійця, який навіть після завершення служби за віком продовжує допомагати своєму підрозділу.

Також ми писали, що журналіст з Дніпра Павло Дінець вдруге пішов на війну добровольцем. Ця публікація розійшлася соцмережами та набрала неймовірно велику кількість відгуків. Тисячі людей у соцмережах почали висловлювати свою вдячність мужньому захиснику.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version