Site icon Наше Місто

Повнокупольні фільми виробництва Planetarium Noopshere покажуть на міжнародному фестивалі у Брно

Повнокупольні фільми виробництва Planetarium Noopshere покажуть на міжнародному фестивалі у Брно

Три повнокупольні фільми українського виробництва – “За небокраєм: велике космічне прибирання”, “Космічні вихідні: новий дім” та “Космічний круїз” – будуть показані на Fulldome Festival Brno 2024 у Брно, Чехія. Фільми, створені Planetarium Noosphere у 2023 році, пройшли жорсткий відбір міжнародного журі серед 73 робіт з усього світу. По це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Planetarium Noosphere.

«За небокраєм: велике космічне прибирання» – це повнокупольний фільм, створений за мотивами графічної новели Яна та Йоахіма Чечерські. Його герої – мешканці астероїда, який кружляє між орбітами Марса і Юпітера Кі та його песик Ра – намагаються з’ясувати, звідки у космосі береться сміття, яке потроху захаращує крихітний простір астероїда, і чому день у день його більшає. Вони підкажуть, як упоратися з купами космічного сміття і як подбати про планету Земля заради майбутнього.

«Космічні вихідні: новий дім» – це історія про дивовижну подорож Сонячною системою у пошуках найбільш придатної до колонізації планети або супутника. Підліток Айзек, який захоплюється астрономією, та надзвичайно розумний кіт Кларк вирушають у космічну пригоду, щоб знайти місце, яке у майбутньому зможе стати новою домівкою для людства. Друзі дізнаються багато нового про планети, та розуміють, що замість колонізації інших планет, варто спочатку навчитися дбати про свою.

«Космічний круїз» – це захоплююча подорож Сонячною системою, під час якої глядачі завітають на основні планети та деякі їхні супутники, щоб дізнатися, де рух сонячного диска небом найбільш незвичайний, де можна помилуватися полярними сяйвами, де дощить діамантами, і, нарешті, де люди зможуть оселитися в майбутньому.

З 3 по 6 червня 2024 року Brno, Чехія, знову стане центром повнокупольного мистецтва, адже там відбудеться фестиваль Fulldome Festival Brno 2024. Planetarium Noosphere з радістю оголошує про свою повторну участь у цьому престижному заході, який збирає виробників повнокупольних фільмів з усього світу.

Минулого року Planetarium Noosphere вже мав честь презентувати на Fulldome Festival Brno два фільми: «Наша космічна адреса» та «Український космос», заснований на картинах відомого сучасного українського художника Олега Шупляка. Ці роботи познайомили міжнародну аудиторію з самобутніми українськими уявленнями про зоряне небо.

Раніше ми писали, як з’явився у Дніпрі Planetarium Noosphere.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version