Site icon Наше Місто

На 98-му році життя помер перший віцепрем’єр та Герой України Ігор Юхновський

На 98-м году жизни скончался первый вице-премьер и Герой Украины Игорь Юхновский

Сьогодні стало відомо, що у віці 98 років пішов з життя видатний український науковець, перший віце-премʼєр України, який також отримав звання Героя України. Про це розповідає «Наше Місто» з посиланням на допис мера Львова Андрія Садового.

Ігор Юхновський був відомим українським фізиком-теоретиком та обіймав посаду депутата Верховної ради протягом кількох скликань. Він очолював парламент під час ухвалення Акту про проголошення незалежності України у 1991 році. Також він був керівником Українського інституту національної пам’яті за президентства Ющенка.

Юхновський мав ступінь доктора фізико-математичних наук, звання професора, і був академіком Національної академії наук України. Він також заснував та був почесним головою Інституту фізики конденсованих систем НАН України у Львові. Ігор Юхновський також носив звання почесного громадянина Львова.

«Відійшов до вічності Ігор Рафаїлович Юхновський. Світла, добра, мудра людина. Почесний громадянин Львова. Творець України.  Обличчя Незалежності. Про прощання та похорон повідомимо згодом», – пише Андрій Садовий.

Фото: Фейсбук-сторінка Андрія Садового.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, та усім тим, хто колись знав видатного українського діяча. Світла пам’ять. Нагадаємо, раніше ми писали: На 87-му році життя помер відомий український політик і дисидент Степан Хмара.  

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version